De nieuwe middenklasse bestelauto van Fiat Professional zal worden gebouwd op het platform van de nieuwe Trafic. De styling van het model is in handen van Fiat en zal volgens het Franse persbericht onderscheidende details bevatten.

Bij de inrichting van de fabriek lijkt Fiat-Chrysler een stevige vinger in de pap te hebben gehad; Renault meldt er althans bijzonder trots op te zijn dat de fabriek tegemoetkomt aan de eisen die hun Italiaanse partner heeft gesteld. Nu de Trafic in Sandouville van de band rolt, produceert Renault al hun voor Europa bestemde bestelauto’s in Frankrijk. Het merk doet intussen goede zaken met hun bestelauto’s. Het meldt dat per eind augustus de wereldwijde afzet met 5,7% is toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Het is voor het eerst sinds de opening van de Sandouville-fabriek – dit jaar precies een halve eeuw geleden – dat er bestelauto’s in productie gaan. De installatie van de productielijn vergde een investering van 230 miljoen euro en nam drie jaar in beslag. De modellen Laguna en Espace blijven in Sandouville in productie totdat er vervanging voor is, aldus Renault. Dat zal wat de Espace betreft niet lang meer duren, gezien de presentatie van het nieuwe model, vorige week in Parijs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding