‘Iveco Vision wordt Van of the Year 2025’

Giuliano Giovannini, hoofd product marketing van Iveco, blikt alvast tien jaar vooruit nadat de nieuwe Daily werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2015. De Iveco Vision is een concept voor het distributievoertuig voor de toekomst.

De winst van de Daily in de internationale bestelautoverkiezing, niet te verwarren met de Nederlandse verkiezing Bestelauto van het Jaar die AM organiseert, mag een knappe prestatie worden genoemd. De concurrentie was dit jaar groot want ook de Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic/Opel Vivaro en de Ford Transit (‘onze’ Bestelauto van het Jaar) dongen mee naar de prijs. Voor de internationale verkiezing kunnen alleen de nieuwste typen bestelauto’s genomineerd worden.

Als toekomstige opvolger van de Daily presenteert Iveco de Vision, die zich behalve door een futuristische vormgeving kenmerkt door zijn hybride aandrijflijn, Dual Energy genaamd. De bestelauto kan geheel elektrisch rijden of als hybride met elektro-dieselaandrijving. Tot de speciale kenmerken van de Iveco Vision behoort ‘total visibility’, dat de bestuurder in staat moet stellen om volledig zicht te houden over wat er rondom de bestelauto gebeurt. Hiertoe zijn de A-stijlen transparant gemaakt (een foefje dat Volvo als eens toepaste op een concept car). Wat er achter de auto gebeurt, wordt vastgelegd door camera’s en vertoond op een panoramisch beeldscherm boven de voorruit – als een mega-achteruitkijkspiegel dus. Nieuw is het load management system, dat werkt met sensoren die de lading analyseren en vervolgens hiervoor de ideale positie binnen de laadruimte bepalen. Ook worden de ingeladen pakketten door het systeem gefixeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Iveco Vision wordt Van of the Year 2025’ - Automobielmanagement.nl

‘Iveco Vision wordt Van of the Year 2025’

Giuliano Giovannini, hoofd product marketing van Iveco, blikt alvast tien jaar vooruit nadat de nieuwe Daily werd uitgeroepen tot International Van of the Year 2015. De Iveco Vision is een concept voor het distributievoertuig voor de toekomst.

De winst van de Daily in de internationale bestelautoverkiezing, niet te verwarren met de Nederlandse verkiezing Bestelauto van het Jaar die AM organiseert, mag een knappe prestatie worden genoemd. De concurrentie was dit jaar groot want ook de Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic/Opel Vivaro en de Ford Transit (‘onze’ Bestelauto van het Jaar) dongen mee naar de prijs. Voor de internationale verkiezing kunnen alleen de nieuwste typen bestelauto’s genomineerd worden.

Als toekomstige opvolger van de Daily presenteert Iveco de Vision, die zich behalve door een futuristische vormgeving kenmerkt door zijn hybride aandrijflijn, Dual Energy genaamd. De bestelauto kan geheel elektrisch rijden of als hybride met elektro-dieselaandrijving. Tot de speciale kenmerken van de Iveco Vision behoort ‘total visibility’, dat de bestuurder in staat moet stellen om volledig zicht te houden over wat er rondom de bestelauto gebeurt. Hiertoe zijn de A-stijlen transparant gemaakt (een foefje dat Volvo als eens toepaste op een concept car). Wat er achter de auto gebeurt, wordt vastgelegd door camera’s en vertoond op een panoramisch beeldscherm boven de voorruit – als een mega-achteruitkijkspiegel dus. Nieuw is het load management system, dat werkt met sensoren die de lading analyseren en vervolgens hiervoor de ideale positie binnen de laadruimte bepalen. Ook worden de ingeladen pakketten door het systeem gefixeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding