Het programma van Transport Compleet bevat veel aandacht voor kennis en kennisuitwisseling en heeft een sterk regionaal karakter. De organisatie belooft ‘regionale entertainment, regionale catering en naast veel internationale merken ook veel regionale ondernemers’. "We hebben met een aantal bezoekers en exposanten waaronder grote transportmerken gesproken over wat zij van de beurs verwachten" aldus beursorganisator Rik Silderhuis. "Hun wensen zijn in ons nieuwe beursconcept geïntegreerd. Kennis en een ‘regionale benadering’ zijn als speerpunten benoemd en zodoende de pijlers van de vernieuwde beurs."
Er wordt volgens de organisatie meer gebruikgemaakt van de bestaande kracht en reputatie van de regio: "Venlo-Venray is immers al jaren de logistieke hotspot nummer een." De beursvloer krijgt eveneens een regionaal gezicht door de bourgondische invulling van de catering", aldus het persbericht van de organisatie. "Het standhouder-restaurant wordt geïntegreerd in de beursvloer en voorziet onder andere in regionale gerechten als asperges en champignons. In tegenstelling tot de vakbeurs in Hardenberg en Gorinchem kunnen bezoekers in Venray ook kosteloos gebruik maken van het restaurant."
In het programma en op de beursvloer krijgt kennis(overdacht) een prominente rol. Door middel van lezingen, presentaties en themapleinen worden exposanten bijgepraat over de nieuwst ontwikkelingen in transportland. Transport en Logistiek Nederland zal bezoekers informeren over de thema’s ladingzekering en papierloos transport. Truck van de Toekomst geeft invulling aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Vanuit de regio zullen beveiligingsbedrijven in samenwerking met parkmanagement het onderwerp transportcriminaliteit aansnijden.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding