Fiat heeft het over de nieuwe Fiat Doblò, maar de aanduiding ‘vernieuwd’ zou meer op zijn plaats zijn. De auto is zowel van binnen als aan de buitenkant gerestyled. Hij biedt de mogelijkheid voor plaatsing van drie stoelen en de motoren hebben volgens Fiat tot veertig procent meer bruikbaar koppel. De bestaande modellenreeks wordt uitgebreid met de nieuwe EcoJet-versie, die een laag brandstofverbruik combineert met gereduceerde exploitatiekosten. Verdere details ontbreken vooralsnog.
De motorenreeks van de nieuwe Fiat Doblò bestaat uit zes turbodiesels met vermogens van 75 tot 135 pk, twee benzinemotoren van 95 pk en 120 pk en een benzinemotor die ook op aardgas draait (120 pk). Alle dieselmotoren zijn volgens Fiat goedgekeurd voor de norm Euro5+. De benzinemotoren voldoen aan de Euro6-emissielimieten. Voor de 1.3 en 1.6 turbodiesels is het koppel sneller beschikbaar; een hoger koppel bij lagere toerentallen. "Bij de 1.3 MJet is dit zo goed als veertig procent verbeterd", aldus de importeur, die tevens "een aanzienlijk betere en meer consequente flexibiliteit en snellere motorreacties" in het vooruitzicht stelt.