Dat maakt de Europese brancheorganisatie ACEA bekend. Over de eerste tien maanden van dit jaar nam de verkoop op jaarbasis met 9,8 procent toe. Vorige maand werden in totaal 176.913 bestelbusjes, touringcars en vrachtwagens verkocht. Bij de grote autolanden kenden Spanje (plus 41,2 procent), het Verenigd Koninkrijk (plus 27,1 procent), Italië (plus 16,3 procent) en Duitsland (plus 9,6 procent) een sterke groei, terwijl Frankrijk (min 6,4 procent) uit de toon viel. In het jaar tot nu toe staat de teller op ruim 1,5 miljoen voertuigen.

Nederland

De Nederlandse markt blijft flink achter bij de rest van Europa. In de eerste tien maanden van het jaar werden hier slechts 1,2 procent meer vrachtwagens verkocht. In totaal ging het om 53.500 stuks. In oktober lag de verkoop met ruim 5400 stuks 5,3 procent hoger dan een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding