Productierecord Sevel-bestelautofabriek Fiat-PSA

Een Fiat Ducato viel de eer te beurt om als vijf miljoenste voertuig uit de Italiaanse Sevel-bestelautofabriek in Val di Sangro te rollen. Het is de fabriek waar ook de Peugeot Boxer en Citroën Jumper worden gebouwd en geldt als de grootste voor bestelauto’s in Europa.

Bij Sevel zijn ze trots dat het een Fiat Ducato was die de magische grens van vijf miljoen voertuigen doorbrak, omdat het Italiaanse merk Fiat Professional veruit de grootste afnemer van de fabriek is. De modelnaam Ducato is al 34 jaar in gebruik en werd als typeplaatje achterop inmiddels ruim 2,6 miljoen voertuigen geplakt. De samenwerking tussen Fiat en PSA werd overeengekomen in 1978, waarna de fabriek in 1981 van start ging met de productie van driehonderdvijftig voertuigen per dag. Inmiddels bedraagt de capaciteit van de fabriek duizend eenheden per dag. De fabriek beslaat een oppervlakte van meer dan 120 hectare, waarvan 34 hectare is bebouwd. De fabriek biedt werkgelegenheid aan zes duizend mensen.

Aardgas of groengas

Ander nieuws rond de Fiat Ducato is dat dit vorig jaar vernieuwde model ook weer als Natural Power leverbaar is geworden. Deze versie rijdt op cng (aardgas of groengas) en de vanafprijs is 29,6 duizend euro. De bestelauto wordt af fabriek met een aardgasinstallatie geleverd. De vijf cng-tanks zijn volledig onder de laadvloer weggewerkt, waardoor het beschikbare laadvolume gelijk is aan dat van de dieselversies. De actieradius bedraagt rond de 500 kilometer (cng: 400 km, benzine: 100 km). De krachtbron levert 136 pk/350 Nm en voldoet aan Euro 6. De Nederlandse importeur stelt diverse subsidies op regionaal en landelijk niveau in het vooruitzicht en meldt dat in Nederland inmiddels 130 tanklocaties voor cng zijn.

 

 

Productierecord Sevel-bestelautofabriek Fiat-PSA - Automobielmanagement.nl

Productierecord Sevel-bestelautofabriek Fiat-PSA

Een Fiat Ducato viel de eer te beurt om als vijf miljoenste voertuig uit de Italiaanse Sevel-bestelautofabriek in Val di Sangro te rollen. Het is de fabriek waar ook de Peugeot Boxer en Citroën Jumper worden gebouwd en geldt als de grootste voor bestelauto’s in Europa.

Bij Sevel zijn ze trots dat het een Fiat Ducato was die de magische grens van vijf miljoen voertuigen doorbrak, omdat het Italiaanse merk Fiat Professional veruit de grootste afnemer van de fabriek is. De modelnaam Ducato is al 34 jaar in gebruik en werd als typeplaatje achterop inmiddels ruim 2,6 miljoen voertuigen geplakt. De samenwerking tussen Fiat en PSA werd overeengekomen in 1978, waarna de fabriek in 1981 van start ging met de productie van driehonderdvijftig voertuigen per dag. Inmiddels bedraagt de capaciteit van de fabriek duizend eenheden per dag. De fabriek beslaat een oppervlakte van meer dan 120 hectare, waarvan 34 hectare is bebouwd. De fabriek biedt werkgelegenheid aan zes duizend mensen.

Aardgas of groengas

Ander nieuws rond de Fiat Ducato is dat dit vorig jaar vernieuwde model ook weer als Natural Power leverbaar is geworden. Deze versie rijdt op cng (aardgas of groengas) en de vanafprijs is 29,6 duizend euro. De bestelauto wordt af fabriek met een aardgasinstallatie geleverd. De vijf cng-tanks zijn volledig onder de laadvloer weggewerkt, waardoor het beschikbare laadvolume gelijk is aan dat van de dieselversies. De actieradius bedraagt rond de 500 kilometer (cng: 400 km, benzine: 100 km). De krachtbron levert 136 pk/350 Nm en voldoet aan Euro 6. De Nederlandse importeur stelt diverse subsidies op regionaal en landelijk niveau in het vooruitzicht en meldt dat in Nederland inmiddels 130 tanklocaties voor cng zijn.