Voorproefje nieuwe bestelauto’s PSA en Toyota

PSA en Toyota Motor Europe gaan samen verder op de weg die de twee bedrijven in 2012 insloegen voor de gezamenlijke ontwikkeling en fabricage van (bestel-)auto’s.

Dinsdag (1 december) werd de nieuwste loot aan deze dubbele stam onthuld: een trio grote mpv’s, die toont hoe de komende generatie Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota Proce gaat worden. De nieuwe modellen dragen de fraaie namen Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller en Toyota Proace. De getoonde modellen zijn grote familie-mpv’s  c.q. uitvoeringen voor personenvervoer. Ze komen in de eerste helft van volgend jaar op de markt en beleven op de komende Salon van Genève (maart) hun publieksdebuut. De productie vindt plaats in de PSA-fabriek Sevelnord in Valenciennes. De auto’s verschillen onderling alleen uiterlijk.


Nieuw platform

Patrice Lucas, baas van ‘Programme & Strategy’ van Peugeot Citroën: "De samenwerking met Toyota heeft ons in staat gesteld om op een geheel nieuw platform drie nieuwe voertuigen te ontwikkelen." TME President en ceo Johan van Zyl: "Er is eendrachtig samengewerkt om te komen tot dit nieuwe product, dat voor Toyota een belangrijke versterking van het Europese productaanbod op lcv-gebied betekent." De huidige Proce is sinds 2013 gebaseerd op de Peugeot Expert; bij het aangaan van de op die auto gebaseerde samenwerking werd al afgesproken dat PSA en TME samen meer nieuwe modellen zouden gaan ontwikkelen en dat de samenwerking is vastgelegd tot 2020.
Het ontwerp van Citroën heet Spacetourer. De Peugeot en Toyota krijgen een ander front, de rest blijft gelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Voorproefje nieuwe bestelauto’s PSA en Toyota - Automobielmanagement.nl

Voorproefje nieuwe bestelauto’s PSA en Toyota

PSA en Toyota Motor Europe gaan samen verder op de weg die de twee bedrijven in 2012 insloegen voor de gezamenlijke ontwikkeling en fabricage van (bestel-)auto’s.

Dinsdag (1 december) werd de nieuwste loot aan deze dubbele stam onthuld: een trio grote mpv’s, die toont hoe de komende generatie Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Toyota Proce gaat worden. De nieuwe modellen dragen de fraaie namen Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller en Toyota Proace. De getoonde modellen zijn grote familie-mpv’s  c.q. uitvoeringen voor personenvervoer. Ze komen in de eerste helft van volgend jaar op de markt en beleven op de komende Salon van Genève (maart) hun publieksdebuut. De productie vindt plaats in de PSA-fabriek Sevelnord in Valenciennes. De auto’s verschillen onderling alleen uiterlijk.


Nieuw platform

Patrice Lucas, baas van ‘Programme & Strategy’ van Peugeot Citroën: "De samenwerking met Toyota heeft ons in staat gesteld om op een geheel nieuw platform drie nieuwe voertuigen te ontwikkelen." TME President en ceo Johan van Zyl: "Er is eendrachtig samengewerkt om te komen tot dit nieuwe product, dat voor Toyota een belangrijke versterking van het Europese productaanbod op lcv-gebied betekent." De huidige Proce is sinds 2013 gebaseerd op de Peugeot Expert; bij het aangaan van de op die auto gebaseerde samenwerking werd al afgesproken dat PSA en TME samen meer nieuwe modellen zouden gaan ontwikkelen en dat de samenwerking is vastgelegd tot 2020.
Het ontwerp van Citroën heet Spacetourer. De Peugeot en Toyota krijgen een ander front, de rest blijft gelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding