60 jaar VW Transporter productie in Hannover

Tussen alle slechte nieuws bij Volkswagen personenwagens, viert Volkswagen Bedrijfswagens dinsdag de start van de productie van de Transporter precies zestig jaar geleden.

In 1956 startte Volkswagen in Hannover de productie van de legendarische Bulli, zoals de Transporter T1 destijds werd genoemd. Ter ere van deze mijlpaal verzorgt het Historisch Museum in Hannover van 9 maart tot en met 26 juni 2016 een speciale tentoonstelling over de productie van de Transporter. In de zestig jaren hebben miljoenen exemplaren van de bestelauto de productielijn in Hannover verlaten.
Zes decennia geleden koos Volkswagen Bedrijfswagens de stad Hannover uit meer dan 230 kandidaat-steden als de productielocatie voor de Volkswagen Transporter.  Op 8 maart 1956 rolde de eerste Volkswagen T1 ‘Bulli’ in de fabriek in Hannover van de productielijn, tot op de dag van vandaag gevolgd door nog zo’n 9,5 miljoen exemplaren uit de T-serie.

Oorspronkelijk begon de productie van de Transporter T1 in 1950 in Wolfsburg. Toen in 1954 de honderdduizendste Bulli daar de poorten verliet, werd duidelijk dat de Transporter een eigen fabriek nodig had omdat de vraag de productiecapaciteit ver overtrof.  De productiefaciliteit in Hannover startte in maart 1956 met vierduizend medewerkers en een productie van 230 stuks per dag. Dat productieaantal nam in rap tempo toe, waardoor in 1962 al de miljoenste Transporter ‘Made in Hannover’ werd geproduceerd. In 1967 startte de productie van de T2, in 1979 gevolgd door de T3, de T4 in 1990 en in 2003 de T5. Sinds afgelopen jaar wordt de zesde generatie van de succesvolle bestelwagen in Hannover gebouwd met 14,5 duizend medewerkers die met 750 stageplekken de grootste trainingslocatie van Hannover is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

60 jaar VW Transporter productie in Hannover - Automobielmanagement.nl

60 jaar VW Transporter productie in Hannover

Tussen alle slechte nieuws bij Volkswagen personenwagens, viert Volkswagen Bedrijfswagens dinsdag de start van de productie van de Transporter precies zestig jaar geleden.

In 1956 startte Volkswagen in Hannover de productie van de legendarische Bulli, zoals de Transporter T1 destijds werd genoemd. Ter ere van deze mijlpaal verzorgt het Historisch Museum in Hannover van 9 maart tot en met 26 juni 2016 een speciale tentoonstelling over de productie van de Transporter. In de zestig jaren hebben miljoenen exemplaren van de bestelauto de productielijn in Hannover verlaten.
Zes decennia geleden koos Volkswagen Bedrijfswagens de stad Hannover uit meer dan 230 kandidaat-steden als de productielocatie voor de Volkswagen Transporter.  Op 8 maart 1956 rolde de eerste Volkswagen T1 ‘Bulli’ in de fabriek in Hannover van de productielijn, tot op de dag van vandaag gevolgd door nog zo’n 9,5 miljoen exemplaren uit de T-serie.

Oorspronkelijk begon de productie van de Transporter T1 in 1950 in Wolfsburg. Toen in 1954 de honderdduizendste Bulli daar de poorten verliet, werd duidelijk dat de Transporter een eigen fabriek nodig had omdat de vraag de productiecapaciteit ver overtrof.  De productiefaciliteit in Hannover startte in maart 1956 met vierduizend medewerkers en een productie van 230 stuks per dag. Dat productieaantal nam in rap tempo toe, waardoor in 1962 al de miljoenste Transporter ‘Made in Hannover’ werd geproduceerd. In 1967 startte de productie van de T2, in 1979 gevolgd door de T3, de T4 in 1990 en in 2003 de T5. Sinds afgelopen jaar wordt de zesde generatie van de succesvolle bestelwagen in Hannover gebouwd met 14,5 duizend medewerkers die met 750 stageplekken de grootste trainingslocatie van Hannover is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding