Over de hele linie werden 195.200 van dit soort voertuigen verkocht, dat is bijna zes procent meer dan een jaar eerder. De laatste weken schijnt de groei nog wat aan te trekken want de maand mei kwam uit op een plus van bijna negen procent.

Vooral de T modellenreeks doet het uitstekend want van de Transporter, Caravelle, Multivan en California werden er ruim elf procent meer afgezet. Bram Schot, in de bestuursraad van Volkswagen Commercial Vehicles belast met Sales en Marketing: "We zijn zeer tevreden met de ontwikkelingen in mei. Dat is ook te danken aan het uitstekende werk van ons dealer netwerk. We krijgen veel positieve feedback van onze klanten, ons productenpallet wordt goed ontvangen."

De Duitse thuismarkt is voor de bestelwagentak van VW nog altijd van doorslaggevend belang met over de eerste vijf maanden 49.000 auto’s, een kwart van de totale verkopen. Daarnaast deed de divisie het wat Europa betreft vooral goed in Spanje, Italië en Frankrijk. In de Verenigde Staten gingen de verkopen met 20 procent omhoog naar het nog altijd bescheiden aantal van 3.000 auto’s.