Tweederde bedrijven moet chauffeurs nog bijscholen

Zo’n 65 procent van alle bedrijven die een eigen wagenpark hebben, moet hun chauffeurs nog laten bijscholen. Verladersorganisatie EVO waarschuwt deze bedrijven. Als chauffeurs vanaf 10 september niet bijgeschoold zijn, kan dit forse boetes tot gevolg hebben.

Tweederde bedrijven moet chauffeurs nog bijscholen

EVO, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, spreekt van een ‘grote uitdaging’ voor deze bedrijven omdat de deadline voor de zogenoemde Code 95-nascholing snel in zicht komt.

Nascholing

Als chauffeurs de volledige 35 uur nascholing niet op tijd volgen, mogen zij niet langer de weg op totdat de nascholing alsnog op orde is. Om ervoor te zorgen dat bedrijven alsnog aan alle voorwaarden kunnen voldoen, start EVO de komende maanden een zomerschool waarin chauffeurs in één week hun nascholing kunnen afronden vóór de deadline van 10 september. Hiervoor werkt EVO nauw samen met het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV).

Tweederde bedrijven moet chauffeurs nog bijscholen - Automobielmanagement.nl

Tweederde bedrijven moet chauffeurs nog bijscholen

Zo’n 65 procent van alle bedrijven die een eigen wagenpark hebben, moet hun chauffeurs nog laten bijscholen. Verladersorganisatie EVO waarschuwt deze bedrijven. Als chauffeurs vanaf 10 september niet bijgeschoold zijn, kan dit forse boetes tot gevolg hebben.

Tweederde bedrijven moet chauffeurs nog bijscholen

EVO, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, spreekt van een ‘grote uitdaging’ voor deze bedrijven omdat de deadline voor de zogenoemde Code 95-nascholing snel in zicht komt.

Nascholing

Als chauffeurs de volledige 35 uur nascholing niet op tijd volgen, mogen zij niet langer de weg op totdat de nascholing alsnog op orde is. Om ervoor te zorgen dat bedrijven alsnog aan alle voorwaarden kunnen voldoen, start EVO de komende maanden een zomerschool waarin chauffeurs in één week hun nascholing kunnen afronden vóór de deadline van 10 september. Hiervoor werkt EVO nauw samen met het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV).