De bestelautoverkopen zijn hiermee al 27 maanden onafgebroken beter dan in dezelfde maand van het jaar daarvoor. Dit blijkt uit cijfers van RDC, bewerkt door Aumacon.

Met dit goede startresultaat is de bestelautomarkt op weg naar andermaal hogere cijfers. De afzetprognose voor het gehele jaar staat op 75 duizend stuks. In 2016 werden er nipt meer dan 70 duizend stuks genoteerd, wat toen al het beste resultaat sinds 2008 was. De huidige inhaalvraag na een lange periode van terugvallende investeringen wordt als voornaamste reden gezien voor deze verkoopgroei.

Met uitzondering van Renault groeien alle tien belangrijkste merken in januari. Vooral marktleider Volkswagen (+33,7%) en de PSA-merken (Peugeot +46,1% en Citroën + 61,3%) hebben de vaart er goed in. Volkswagen ziet haar marktaandeel daardoor klimmen naar 28,6 procent, Mercedes-Benz behoudt haar tweede plek in het merkenrijtje maar zag het marktaandeel met twee punten terugvallen naar 14,5 procent.

Best verkochte bestelautomodel in januari is – evenals in 2016 – de Volkswagen Caddy.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding