Renault en Nissan voegen bestelwagens samen

Renault en Nissan gaan hun activiteiten rond bestelwagens samenvoegen. De bestelwagen-divisie van Mitsubishi wordt waarschijnlijk ook onder die paraplu gebracht.

Renault en Nissan voegen bestelwagens samen

Door de samenwerking verder aan te trekken hopen Renault en Nissan hun positie in dit groeiende marktsegment verder te versterken. De nieuwe divisie komt onder leiding van Ashwani Gupta, momenteel directeur bestelwagens bij Renault. Doel van de operatie is om de synergievoordelen verder op te voeren, de gezamenlijke ontwikkeling en productie te versterken, meer technologische kennis te delen en de kosten terug te brengen, staat in een verklaring. De twee merken blijven echter wel zelfstandig op de markt bestaan.

Geïntegreerde activiteiten 

Bestelwagens is al één van de meest geïntegreerde activiteiten binnen de alliantie. Zo wordt de NV300 van Nissan gebouwd op het platform van de Renault Trafic en worden beide modellen ook geassembleerd in de Renault-fabriek in Sandouville. Ook de Nissan NV400 en de Renault Master zijn op basis van hetzelfde platform ontwikkeld. Bij pick-ups gebruikt de Alaskan van Renault de basis van de Navara van de Japanse partner waarbij die modellen allebei uit een fabriek in Barcelona komen.

Renault en Nissan voegen bestelwagens samen - Automobielmanagement.nl

Renault en Nissan voegen bestelwagens samen

Renault en Nissan gaan hun activiteiten rond bestelwagens samenvoegen. De bestelwagen-divisie van Mitsubishi wordt waarschijnlijk ook onder die paraplu gebracht.

Renault en Nissan voegen bestelwagens samen

Door de samenwerking verder aan te trekken hopen Renault en Nissan hun positie in dit groeiende marktsegment verder te versterken. De nieuwe divisie komt onder leiding van Ashwani Gupta, momenteel directeur bestelwagens bij Renault. Doel van de operatie is om de synergievoordelen verder op te voeren, de gezamenlijke ontwikkeling en productie te versterken, meer technologische kennis te delen en de kosten terug te brengen, staat in een verklaring. De twee merken blijven echter wel zelfstandig op de markt bestaan.

Geïntegreerde activiteiten 

Bestelwagens is al één van de meest geïntegreerde activiteiten binnen de alliantie. Zo wordt de NV300 van Nissan gebouwd op het platform van de Renault Trafic en worden beide modellen ook geassembleerd in de Renault-fabriek in Sandouville. Ook de Nissan NV400 en de Renault Master zijn op basis van hetzelfde platform ontwikkeld. Bij pick-ups gebruikt de Alaskan van Renault de basis van de Navara van de Japanse partner waarbij die modellen allebei uit een fabriek in Barcelona komen.