Behoorlijke terugval Europese verkoop bedrijfsauto’s

De verkoop van bedrijfsauto’s in de Europese Unie is vorige maand behoorlijk gedaald.

Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA werden er 7,2 procent minder nieuwe bussen, bestelauto’s en vrachtwagens op kenteken gezet dan in april vorig jaar.

ACEA telde vorige maand ruim 181.000 verkochte bedrijfsauto’s. Over de eerste vier maanden van dit jaar tezamen gaat het om dik 788.000 voertuigen. Dat is nog wel 3,8 procent meer dan een jaar geleden in de periode januari tot en met april aan de man werd gebracht.

Er was vorige maand in alle belangrijke markten sprake van minder vraag. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was de teruggang groot. In Nederland liepen de verkopen in april met 14,8 procent terug tot 6.383 verkochte exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Behoorlijke terugval Europese verkoop bedrijfsauto’s - Automobielmanagement.nl

Behoorlijke terugval Europese verkoop bedrijfsauto’s

De verkoop van bedrijfsauto’s in de Europese Unie is vorige maand behoorlijk gedaald.

Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA werden er 7,2 procent minder nieuwe bussen, bestelauto’s en vrachtwagens op kenteken gezet dan in april vorig jaar.

ACEA telde vorige maand ruim 181.000 verkochte bedrijfsauto’s. Over de eerste vier maanden van dit jaar tezamen gaat het om dik 788.000 voertuigen. Dat is nog wel 3,8 procent meer dan een jaar geleden in de periode januari tot en met april aan de man werd gebracht.

Er was vorige maand in alle belangrijke markten sprake van minder vraag. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was de teruggang groot. In Nederland liepen de verkopen in april met 14,8 procent terug tot 6.383 verkochte exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding