H1 2017: Mercedes verkoopt meer bestelwagens

Mercedes-Benz heeft in de eerste helft van dit jaar 190.200 nieuwe bestelwagens verkocht, dat is acht procent meer dan vorig jaar en een nieuw record. Mercedes-Benz Vans laat daarmee al vijf jaar achter elkaar onophoudelijk groei zien.

Van de Sprinter werden er 96.200 verkocht, de middelgrote Vito boekte met 52.500 stuks een toename van 14 procent terwijl de V-Class multi-purpose MPV het nog beter deed met een groei van 24 procent naar 29.000 auto’s. Mercedes-Benz gaat er op basis van het succes van uit dat ook heel 2017 een flinke groei zal laten zien. De vraag wordt daarbij vooral aangewakkerd door China waar de Duitsers vorig jaar zowel de V-Class als de Vito op de markt hebben gebracht. Bovendien zal de Daimler-dochter tegen het eind van dit jaar met de X-Class een middelgrote pick-up op de markt zetten.

H1 2017: Mercedes verkoopt meer bestelwagens - Automobielmanagement.nl

H1 2017: Mercedes verkoopt meer bestelwagens

Mercedes-Benz heeft in de eerste helft van dit jaar 190.200 nieuwe bestelwagens verkocht, dat is acht procent meer dan vorig jaar en een nieuw record. Mercedes-Benz Vans laat daarmee al vijf jaar achter elkaar onophoudelijk groei zien.

Van de Sprinter werden er 96.200 verkocht, de middelgrote Vito boekte met 52.500 stuks een toename van 14 procent terwijl de V-Class multi-purpose MPV het nog beter deed met een groei van 24 procent naar 29.000 auto’s. Mercedes-Benz gaat er op basis van het succes van uit dat ook heel 2017 een flinke groei zal laten zien. De vraag wordt daarbij vooral aangewakkerd door China waar de Duitsers vorig jaar zowel de V-Class als de Vito op de markt hebben gebracht. Bovendien zal de Daimler-dochter tegen het eind van dit jaar met de X-Class een middelgrote pick-up op de markt zetten.