Porsche heeft twee jaar geleden al een conceptcar van de Mission E laten zien. "De uiteindelijke auto zal daar maar erg weinig van afwijken," stelde CEO Oliver Blume in Frankfurt. De vierdeurs auto wordt kleiner dan de Panamera en moet de kloof overbruggen tussen dat model en de 911.

De Porsche Mission E wordt puur elektrisch maar haalt toch uiterst sportieve prestaties. De auto moet in minder dan 3,5 seconden op kunnen trekken naar 100km/u en krijgt een topsnelheid van 250km/u. Blume onderstreepte echter wel dat het basismodel met een prijskaartje in de ‘Tesla-klasse’ mogelijk toch wat minder krachtig zal zijn. Porsche sluit verder niet uit dat het elektrische model ook gebruikt zal worden als basis voor een SUV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding