Elektrische bestelwagen VW komt er aan

Volkswagen is in een fabriek in Hannover begonnen met de productie van de eerste e-Crafter elektrische bestelwagen. De auto wordt momenteel getest door een aantal grote gebruikers en moet in de tweede helft van dit jaar op de markt komen.

Dat heeft Heinz-Jürgen Löw, in de directie van VW Commercial Vehicles verantwoordelijk voor verkoop en marketing, gezegd in een toelichting op de jaarcijfers. VW heeft in 2017 wereldwijd 497.900 nieuwe bestelwagens verkocht, dat is ruim vier procent meer dan een jaar eerder. In West-Europa bleef de groei beperkt tot 1,5 procent maar Oost-Europese landen leverden een toename met 13 procent op. Nog beter ging het in Zuid-Amerika waar 28 procent meer VW-bestelwagens werden afgezet terwijl Mexico een toename met 23 procent vertoonde. In Afrika en vooral het Midden-Oosten verkocht VW echter minder van dit soort voertuigen.

Het belangrijkste model is de T-serie met 206.100 verkochte exemplaren gevolgd door de Caddy met 165.900 stuks. Ook de Amarok light truck doet het goed want daarvan werden er met 78.900 stuks wereldwijd 14 procent meer afgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische bestelwagen VW komt er aan - Automobielmanagement.nl

Elektrische bestelwagen VW komt er aan

Volkswagen is in een fabriek in Hannover begonnen met de productie van de eerste e-Crafter elektrische bestelwagen. De auto wordt momenteel getest door een aantal grote gebruikers en moet in de tweede helft van dit jaar op de markt komen.

Dat heeft Heinz-Jürgen Löw, in de directie van VW Commercial Vehicles verantwoordelijk voor verkoop en marketing, gezegd in een toelichting op de jaarcijfers. VW heeft in 2017 wereldwijd 497.900 nieuwe bestelwagens verkocht, dat is ruim vier procent meer dan een jaar eerder. In West-Europa bleef de groei beperkt tot 1,5 procent maar Oost-Europese landen leverden een toename met 13 procent op. Nog beter ging het in Zuid-Amerika waar 28 procent meer VW-bestelwagens werden afgezet terwijl Mexico een toename met 23 procent vertoonde. In Afrika en vooral het Midden-Oosten verkocht VW echter minder van dit soort voertuigen.

Het belangrijkste model is de T-serie met 206.100 verkochte exemplaren gevolgd door de Caddy met 165.900 stuks. Ook de Amarok light truck doet het goed want daarvan werden er met 78.900 stuks wereldwijd 14 procent meer afgezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding