Volvo Trucks gaat volgend jaar elektrisch

Volvo Trucks hoopt volgend jaar al elektrische vrachtwagens te verkopen en denkt daarmee dan ook een revolutie in de logistieke wereld te ontketenen.

Elektrische trucks zijn niet alleen beter voor het milieu maar maken ook veel minder geluid. Dat betekent dat leveranciers veel meer ’s nachts kunnen gaan rijden, zeker in de steden waar ze momenteel vanwege geluidshinder vaak alleen overdag mogen komen of helemaal niet mogen rijden omdat er een milieuzone van kracht is.

Fileleed 

Het positieve resultaat is, volgens Volvo Trucks, dat er dan dus ook minder vrachtwagens in de spits op de weg zullen zijn waardoor het fileleed in ieder geval deels verminderd kan worden. "De technologie die we in elektrische vrachtwagens gaan toepassen heeft zich al lang bewezen in bussen en bij hybride trucks. Maar om er werkelijk een succes van te maken, hebben we ook de medewerking van andere partijen nodig. Dan hebben we het over de klanten van de logistiek, de overheden en leveranciers van de vereiste laadinfrastructuur," zegt directeur productstrategie Jonas Odermalm van de Zweedse fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo Trucks gaat volgend jaar elektrisch - Automobielmanagement.nl

Volvo Trucks gaat volgend jaar elektrisch

Volvo Trucks hoopt volgend jaar al elektrische vrachtwagens te verkopen en denkt daarmee dan ook een revolutie in de logistieke wereld te ontketenen.

Elektrische trucks zijn niet alleen beter voor het milieu maar maken ook veel minder geluid. Dat betekent dat leveranciers veel meer ’s nachts kunnen gaan rijden, zeker in de steden waar ze momenteel vanwege geluidshinder vaak alleen overdag mogen komen of helemaal niet mogen rijden omdat er een milieuzone van kracht is.

Fileleed 

Het positieve resultaat is, volgens Volvo Trucks, dat er dan dus ook minder vrachtwagens in de spits op de weg zullen zijn waardoor het fileleed in ieder geval deels verminderd kan worden. "De technologie die we in elektrische vrachtwagens gaan toepassen heeft zich al lang bewezen in bussen en bij hybride trucks. Maar om er werkelijk een succes van te maken, hebben we ook de medewerking van andere partijen nodig. Dan hebben we het over de klanten van de logistiek, de overheden en leveranciers van de vereiste laadinfrastructuur," zegt directeur productstrategie Jonas Odermalm van de Zweedse fabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding