De leasemaatschappij gaat daartoe samenwerken met SAIC Mobility Europe, een nieuwe divisie die door de grootste autoproducent van China is opgezet om producten en diensten naar Europa te brengen.

De bestelwagens worden aangeboden in operational lease waarbij Leaseplan zelf de eigenaar van de auto wordt. CEO Tex Gunning: "Er zijn vandaag de dag nauwelijks lichte bestelwagens op de markt die voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame last mile afleveringen. Deze nieuwe samenwerking met SAIC stelt ons in staat om in die vraag op een concurrerende manier te voorzien."

Directeur Pieter Gabriels van SAIC Mobility Europe, die eerder directeur van Saab Nederland en directeur business development bij AutoBinck was, stelt dat de samenwerking ‘onze plannen voor Europa onderstreept.’ Leaseplan kondigde eerder aan dit jaar naar de beurs te gaan maar heeft dat plan vóór de zomer tijdelijk uitgesteld. Een nieuwe datum voor een beursintroductie is nog niet bekend gemaakt.

Ook Gazelle en Volkswagen hebben inmiddels de last mile ontdekt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding