Ook Leaseplan stort zich op de last mile

Het wordt druk op de markt voor milieuvriendelijke stadsdistributie. Na aankondigingen van Volkswagen en Gazelle komt nu ook Leaseplan met een elektrische bezorger, maar dan wel een grote bus: de Maxus EV80 van de Chinese fabrikant SAIC Motor.

maxus ev

De leasemaatschappij gaat daartoe samenwerken met SAIC Mobility Europe, een nieuwe divisie die door de grootste autoproducent van China is opgezet om producten en diensten naar Europa te brengen.

De bestelwagens worden aangeboden in operational lease waarbij Leaseplan zelf de eigenaar van de auto wordt. CEO Tex Gunning: "Er zijn vandaag de dag nauwelijks lichte bestelwagens op de markt die voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame last mile afleveringen. Deze nieuwe samenwerking met SAIC stelt ons in staat om in die vraag op een concurrerende manier te voorzien."

Directeur Pieter Gabriels van SAIC Mobility Europe, die eerder directeur van Saab Nederland en directeur business development bij AutoBinck was, stelt dat de samenwerking ‘onze plannen voor Europa onderstreept.’ Leaseplan kondigde eerder aan dit jaar naar de beurs te gaan maar heeft dat plan vóór de zomer tijdelijk uitgesteld. Een nieuwe datum voor een beursintroductie is nog niet bekend gemaakt.

Ook Gazelle en Volkswagen hebben inmiddels de last mile ontdekt.

Ook Leaseplan stort zich op de last mile - Automobielmanagement.nl

Ook Leaseplan stort zich op de last mile

Het wordt druk op de markt voor milieuvriendelijke stadsdistributie. Na aankondigingen van Volkswagen en Gazelle komt nu ook Leaseplan met een elektrische bezorger, maar dan wel een grote bus: de Maxus EV80 van de Chinese fabrikant SAIC Motor.

maxus ev

De leasemaatschappij gaat daartoe samenwerken met SAIC Mobility Europe, een nieuwe divisie die door de grootste autoproducent van China is opgezet om producten en diensten naar Europa te brengen.

De bestelwagens worden aangeboden in operational lease waarbij Leaseplan zelf de eigenaar van de auto wordt. CEO Tex Gunning: "Er zijn vandaag de dag nauwelijks lichte bestelwagens op de markt die voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame last mile afleveringen. Deze nieuwe samenwerking met SAIC stelt ons in staat om in die vraag op een concurrerende manier te voorzien."

Directeur Pieter Gabriels van SAIC Mobility Europe, die eerder directeur van Saab Nederland en directeur business development bij AutoBinck was, stelt dat de samenwerking ‘onze plannen voor Europa onderstreept.’ Leaseplan kondigde eerder aan dit jaar naar de beurs te gaan maar heeft dat plan vóór de zomer tijdelijk uitgesteld. Een nieuwe datum voor een beursintroductie is nog niet bekend gemaakt.

Ook Gazelle en Volkswagen hebben inmiddels de last mile ontdekt.