PSA multimerkenbus Van of the Year 2019

De nieuwe Opel Combo is, samen met de Citroën Berlingo/Peugeot Partner, uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 in de categorie lichte bedrijfsvoertuigen.

combo

De jury van journalisten uit 25 Europese landen beloonde de Combo met 127 punten. De Mercedes-Benz Sprinter eindigde als tweede met 92 punten. De Opel Combo is als multimerkenauto ontwikkeld door Groupe PSA, samen met de Citroën Berlingo/Peugeot Partner, en verder verfijnd om aan de eisen van het merk te voldoen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de IAA in Hannover. Opels CEO, Michael Lohscheller, nam de prijs voor de Combo in ontvangst van IVOTY President Jarlath Sweeney.

Lohscheller. "De overwinning geeft de mogelijkheden voor Opel binnen Groupe PSA aan. Met de Combo vallen we het C-segment van bestelauto’s aan – een segment waarin we tot voor kort nog geen prominente rol speelden. Er is ontzettend veel groeipotentieel voor Opel in de LCV-markt. Het is daarom passend dat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen om een nieuw LCV-platform voor de hele Groupe PSA te ontwikkelen in Rüsselsheim."

De jury is onder meer te spreken over de diverse rijhulpsystemen, waaronder de overbelastingsindicator en het zicht rondom de auto. Een tweede camera in de buitenspiegel aan passagierszijde beperkt onder andere de dode hoek aan die kant van het voertuig. Daarnaast scoort het model met de Flank Guard, een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en helpen krassen en deuken op de zijkant te voorkomen.

PSA multimerkenbus Van of the Year 2019 - Automobielmanagement.nl

PSA multimerkenbus Van of the Year 2019

De nieuwe Opel Combo is, samen met de Citroën Berlingo/Peugeot Partner, uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 in de categorie lichte bedrijfsvoertuigen.

combo

De jury van journalisten uit 25 Europese landen beloonde de Combo met 127 punten. De Mercedes-Benz Sprinter eindigde als tweede met 92 punten. De Opel Combo is als multimerkenauto ontwikkeld door Groupe PSA, samen met de Citroën Berlingo/Peugeot Partner, en verder verfijnd om aan de eisen van het merk te voldoen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de IAA in Hannover. Opels CEO, Michael Lohscheller, nam de prijs voor de Combo in ontvangst van IVOTY President Jarlath Sweeney.

Lohscheller. "De overwinning geeft de mogelijkheden voor Opel binnen Groupe PSA aan. Met de Combo vallen we het C-segment van bestelauto’s aan – een segment waarin we tot voor kort nog geen prominente rol speelden. Er is ontzettend veel groeipotentieel voor Opel in de LCV-markt. Het is daarom passend dat we de verantwoordelijkheid hebben gekregen om een nieuw LCV-platform voor de hele Groupe PSA te ontwikkelen in Rüsselsheim."

De jury is onder meer te spreken over de diverse rijhulpsystemen, waaronder de overbelastingsindicator en het zicht rondom de auto. Een tweede camera in de buitenspiegel aan passagierszijde beperkt onder andere de dode hoek aan die kant van het voertuig. Daarnaast scoort het model met de Flank Guard, een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en helpen krassen en deuken op de zijkant te voorkomen.