Paccar presenteert drie emissieloze zware vrachtwagens

Vrachtwagenfabrikant Paccar, eigenaar van onder meer DAF, heeft onlangs voor de Amerikaanse merken Peterbilt en Kenworth drie emissieloze zware vrachtwagens gepresenteerd.

Paccar presenteert drie emissieloze zware vrachtwagens

Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts; de 579EV en 220EV. Het derde voertuig is de waterstof aangedreven Kenworth T680. Dit is een truck met brandstofceltechnologie die Paccar samen met Toyota ontwikkelt.

DAF, Kenworth en Peterbilt lopen volgens het moederconcern voorop in de ontwikkeling van trucks met alternatieve aandrijflijnen. DAF presenteerde afgelopen najaar al twee volledige elektrische trucks: de DAF LF Electric en DAF CF Electric, en een hybride variant van het laatstgenoemde model: de DAF CF Hybrid.

De elektrische vrachtwagens zijn intussen in gebruik bij de eerste klanten. De Kenworth T680 met brandstofceltechnologie wordt dagelijks ingezet en beproefd door een Amerikaanse klant.

Paccar presenteert drie emissieloze zware vrachtwagens - Automobielmanagement.nl

Paccar presenteert drie emissieloze zware vrachtwagens

Vrachtwagenfabrikant Paccar, eigenaar van onder meer DAF, heeft onlangs voor de Amerikaanse merken Peterbilt en Kenworth drie emissieloze zware vrachtwagens gepresenteerd.

Paccar presenteert drie emissieloze zware vrachtwagens

Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts; de 579EV en 220EV. Het derde voertuig is de waterstof aangedreven Kenworth T680. Dit is een truck met brandstofceltechnologie die Paccar samen met Toyota ontwikkelt.

DAF, Kenworth en Peterbilt lopen volgens het moederconcern voorop in de ontwikkeling van trucks met alternatieve aandrijflijnen. DAF presenteerde afgelopen najaar al twee volledige elektrische trucks: de DAF LF Electric en DAF CF Electric, en een hybride variant van het laatstgenoemde model: de DAF CF Hybrid.

De elektrische vrachtwagens zijn intussen in gebruik bij de eerste klanten. De Kenworth T680 met brandstofceltechnologie wordt dagelijks ingezet en beproefd door een Amerikaanse klant.