Mercedes blijft kleine bestelwagen bouwen

Mercedes-Benz blijft actief in het segment van de kleine bestelwagens en gaat een opvolger ontwikkelen voor de Citan, inclusief een elektrische versie. Dat gebeurt in samenwerking met de huidige partner, de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Dit heeft moederbedrijf Daimler meegedeeld.

“De nieuwe Citan zal een complete ontwikkeling ondergaan maar toch bij de eerste blik duidelijk herkenbaar blijven als een Mercedes-Benz. We zullen de opvolger van onze kleine bestelwagen van een duidelijke merkidentiteit voorzien,’’ zegt Marcus Breitschwerdt die Mercedes-Benz Vans leidt.

Stadsomgeving

De Citan is op de weg sinds 2012 en is volgens Daimler ideaal voor een scala aan activiteiten in de stadsomgeving. Dit soort bestelwagens kan daarmee goed aansluiten bij de toenemende markt voor transit-business bij zakelijke klanten, denkt Daimler. Met de opvolger van de Citan zetten Daimler en Renault-Nissan-Mitsubishi de strategische samenwerking voort die negen jaar geleden is begonnen.

Mercedes blijft kleine bestelwagen bouwen - Automobielmanagement.nl

Mercedes blijft kleine bestelwagen bouwen

Mercedes-Benz blijft actief in het segment van de kleine bestelwagens en gaat een opvolger ontwikkelen voor de Citan, inclusief een elektrische versie. Dat gebeurt in samenwerking met de huidige partner, de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie. Dit heeft moederbedrijf Daimler meegedeeld.

“De nieuwe Citan zal een complete ontwikkeling ondergaan maar toch bij de eerste blik duidelijk herkenbaar blijven als een Mercedes-Benz. We zullen de opvolger van onze kleine bestelwagen van een duidelijke merkidentiteit voorzien,’’ zegt Marcus Breitschwerdt die Mercedes-Benz Vans leidt.

Stadsomgeving

De Citan is op de weg sinds 2012 en is volgens Daimler ideaal voor een scala aan activiteiten in de stadsomgeving. Dit soort bestelwagens kan daarmee goed aansluiten bij de toenemende markt voor transit-business bij zakelijke klanten, denkt Daimler. Met de opvolger van de Citan zetten Daimler en Renault-Nissan-Mitsubishi de strategische samenwerking voort die negen jaar geleden is begonnen.