De meeste bestelauto’s zijn eigendom van bedrijven. Begin 2019 stond 91 procent van alle bestelauto’s op naam van een bedrijf (inclusief eenmanszaken). Vergeleken met 2015 is in alle bedrijfstakken een stijging van het aantal bestelauto’s te zien. Particulieren hebben minder bestelauto’s in bezit. Hier daalde het aantal voertuigen van 94,5 duizend in 2015 tot 82,9 duizend op 1 januari 2019.

Meeste bestelauto’s in de bouw

Tussen 2015 en 2019 steeg het aantal bestelauto’s van bouwbedrijven met 18 procent. De bouw had begin 2019 met bijna 256 duizend de meeste bestelauto’s in bezit, dit is 31 procent van alle voertuigen. Ze zijn met name eigendom van bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw, elektrobedrijven, loodgieters, schilders en glaszetters. Na de bouw is de groot- en detailhandel met 21 procent de bedrijfstak met de meeste bestelauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding