Alcomotive brengt Maxus op Nederlandse markt

De Belgische Alcomotive groep gaat nu ook in Nederland de elektrische Maxus bestelauto’s van het Chinese SAIC op de markt brengen. Het bedrijf richt zich vooral op de ‘last mile’ levering.

Maxus was met de EV80 al langer leverbaar in Nederland, onder andere via Truckland in Amsterdam. Een officiële vertegenwoordiging had het merk tot nu toe echter niet in ons land. Met het aanstellen van Alcomotive als importeur en het aanwijzen van een country manager voor Nederland neemt het merk de volgende stap.

Dealernetwerk

‘De Maxus-voertuigen zullen in Nederland worden verkocht via een dealernetwerk dat momenteel met zo’n 20 verkoop- en servicepunten het Nederlandse grondgebied bijna volledig afdekt. Het betreft professionele dealers met veel ervaring in bedrijfswagens. Met het gamma elektrische voertuigen richt Maxus zich voornamelijk op gemeentelijke bedrijven, logistieke bedrijven met bovenal veel ‘last mile delivery’ en niet te vergeten bedrijven die zich ook ecologisch willen profileren’, laat het bedrijf in een verklaring weten.

Herman Claes staat als managing director aan het hoofd van de nieuwe Maxomotive-organisatie voor de verschillende landen waar Maxus wordt verkocht. Lou Jedeloo is aangesteld als country manager voor Nederland. In eerste instantie levert Alcomotive alleen de EV80. In september zal ook een compactere eDeliver3 bestelwagen aan het gamma worden toegevoegd.

Alcomotive brengt Maxus op Nederlandse markt - Automobielmanagement.nl

Alcomotive brengt Maxus op Nederlandse markt

De Belgische Alcomotive groep gaat nu ook in Nederland de elektrische Maxus bestelauto’s van het Chinese SAIC op de markt brengen. Het bedrijf richt zich vooral op de ‘last mile’ levering.

Maxus was met de EV80 al langer leverbaar in Nederland, onder andere via Truckland in Amsterdam. Een officiële vertegenwoordiging had het merk tot nu toe echter niet in ons land. Met het aanstellen van Alcomotive als importeur en het aanwijzen van een country manager voor Nederland neemt het merk de volgende stap.

Dealernetwerk

‘De Maxus-voertuigen zullen in Nederland worden verkocht via een dealernetwerk dat momenteel met zo’n 20 verkoop- en servicepunten het Nederlandse grondgebied bijna volledig afdekt. Het betreft professionele dealers met veel ervaring in bedrijfswagens. Met het gamma elektrische voertuigen richt Maxus zich voornamelijk op gemeentelijke bedrijven, logistieke bedrijven met bovenal veel ‘last mile delivery’ en niet te vergeten bedrijven die zich ook ecologisch willen profileren’, laat het bedrijf in een verklaring weten.

Herman Claes staat als managing director aan het hoofd van de nieuwe Maxomotive-organisatie voor de verschillende landen waar Maxus wordt verkocht. Lou Jedeloo is aangesteld als country manager voor Nederland. In eerste instantie levert Alcomotive alleen de EV80. In september zal ook een compactere eDeliver3 bestelwagen aan het gamma worden toegevoegd.