Elektrische Opel Movano debuteert in 2021

Opel introduceert in 2021 de elektrisch aangedreven Movano. En daar blijft het volgens CEO Michael Lohscheller niet bij. “We zullen in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden.”

De elektrisch aangedreven Opel Vivaro-e wordt vanaf oktober dit jaar aan klanten geleverd. In 2021 arriveert ook een geëlektrificeerde variant van de Opel Combo. “Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment”, benadrukt Lohscheller. “Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals.”

Personenautogamma

Opel zet ook de elektrificatie van het personenautogamma voort. De batterij-elektrische Opel Corsa-e en de plugin-hybride Opel Grandland X Hybrid werden in het eerste kwartaal van 2020 geïntroduceerd. De marktintroductie van de batterij-elektrische Opel Zafira-e Life volgt ‘binnen afzienbare tijd’, terwijl de nieuwe Opel Mokka direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving. Tevens wordt het aanbod van geëlektrificeerde modellen in 2021 nog verder uitgebreid met de Opel Combo Life en volledig nieuwe Opel Astra.

Automotive Cells Company

Lohscheller: “Komend jaar hebben we negen geëlektrificeerde modellen in ons aanbod, waarmee we in de belangrijkste segmenten vertegenwoordigd zullen zijn. Vanaf medio 2024 bieden we van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie.” Om dit waar te heeft Opel samen met Groupe PSA en Total, via de dochteronderneming Saft, recent een overeenkomst getekend voor de oprichting van de joint venture ‘Automotive Cells Company’, dat vanaf 2023 batterijen voor de auto-industrie zal ontwikkelen en fabriceren.

Elektrische Opel Movano debuteert in 2021 - Automobielmanagement.nl

Elektrische Opel Movano debuteert in 2021

Opel introduceert in 2021 de elektrisch aangedreven Movano. En daar blijft het volgens CEO Michael Lohscheller niet bij. “We zullen in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden.”

De elektrisch aangedreven Opel Vivaro-e wordt vanaf oktober dit jaar aan klanten geleverd. In 2021 arriveert ook een geëlektrificeerde variant van de Opel Combo. “Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment”, benadrukt Lohscheller. “Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals.”

Personenautogamma

Opel zet ook de elektrificatie van het personenautogamma voort. De batterij-elektrische Opel Corsa-e en de plugin-hybride Opel Grandland X Hybrid werden in het eerste kwartaal van 2020 geïntroduceerd. De marktintroductie van de batterij-elektrische Opel Zafira-e Life volgt ‘binnen afzienbare tijd’, terwijl de nieuwe Opel Mokka direct vanaf de marktintroductie leverbaar is met elektrische aandrijving. Tevens wordt het aanbod van geëlektrificeerde modellen in 2021 nog verder uitgebreid met de Opel Combo Life en volledig nieuwe Opel Astra.

Automotive Cells Company

Lohscheller: “Komend jaar hebben we negen geëlektrificeerde modellen in ons aanbod, waarmee we in de belangrijkste segmenten vertegenwoordigd zullen zijn. Vanaf medio 2024 bieden we van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie.” Om dit waar te heeft Opel samen met Groupe PSA en Total, via de dochteronderneming Saft, recent een overeenkomst getekend voor de oprichting van de joint venture ‘Automotive Cells Company’, dat vanaf 2023 batterijen voor de auto-industrie zal ontwikkelen en fabriceren.