In totaal werden er in de afgelopen 11 maanden in Europa 1,5 miljoen bedrijfsauto’s geregistreerd. De vraag naar lichte bedrijfsauto’s (tot 3,5 ton) daalde met 18,7 procent naar 1,3 miljoen voertuigen. Spanje laat met een afname van 28,8 procent de grootste daling zien, gevolgd door Frankrijk (- 17,6 procent), Italië (-15,4 procent) en Duitsland (-13,4 procent).

November

Afgelopen november bleef de vraag naar lichte bedrijfsauto’s met een daling van 0,5 procent stabiel vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de vier grootste markten is het beeld wisselend. Italië en Duitsland laten in deze maand groei zien met respectievelijk 10,3 en 6,2 procent. Spanje en Frankrijk noteerden dalingen van 8,1 procent en 3,8 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding