Aantal registraties van bedrijfsauto’s ruim 20 procent lager, kleine plus in november

Het aantal nieuwe registraties van bedrijfsauto’s in Europa is dit jaar tot en met november 20,3 procent lager dan vorig jaar. November liet met 167,315 geregistreerde voertuigen een kleine plus zien van 0,1 procent. Dit meldt de bond van Europese autofabrikanten ACEA.

In totaal werden er in de afgelopen 11 maanden in Europa 1,5 miljoen bedrijfsauto’s geregistreerd. De vraag naar lichte bedrijfsauto’s (tot 3,5 ton) daalde met 18,7 procent naar 1,3 miljoen voertuigen. Spanje laat met een afname van 28,8 procent de grootste daling zien, gevolgd door Frankrijk (- 17,6 procent), Italië (-15,4 procent) en Duitsland (-13,4 procent).

November

Afgelopen november bleef de vraag naar lichte bedrijfsauto’s met een daling van 0,5 procent stabiel vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de vier grootste markten is het beeld wisselend. Italië en Duitsland laten in deze maand groei zien met respectievelijk 10,3 en 6,2 procent. Spanje en Frankrijk noteerden dalingen van 8,1 procent en 3,8 procent.

Aantal registraties van bedrijfsauto’s ruim 20 procent lager, kleine plus in november - Automobielmanagement.nl

Aantal registraties van bedrijfsauto’s ruim 20 procent lager, kleine plus in november

Het aantal nieuwe registraties van bedrijfsauto’s in Europa is dit jaar tot en met november 20,3 procent lager dan vorig jaar. November liet met 167,315 geregistreerde voertuigen een kleine plus zien van 0,1 procent. Dit meldt de bond van Europese autofabrikanten ACEA.

In totaal werden er in de afgelopen 11 maanden in Europa 1,5 miljoen bedrijfsauto’s geregistreerd. De vraag naar lichte bedrijfsauto’s (tot 3,5 ton) daalde met 18,7 procent naar 1,3 miljoen voertuigen. Spanje laat met een afname van 28,8 procent de grootste daling zien, gevolgd door Frankrijk (- 17,6 procent), Italië (-15,4 procent) en Duitsland (-13,4 procent).

November

Afgelopen november bleef de vraag naar lichte bedrijfsauto’s met een daling van 0,5 procent stabiel vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de vier grootste markten is het beeld wisselend. Italië en Duitsland laten in deze maand groei zien met respectievelijk 10,3 en 6,2 procent. Spanje en Frankrijk noteerden dalingen van 8,1 procent en 3,8 procent.