Guard Mode maakt deel uit van de FordPass Pro app. Zodra Guard Mode geactiveerd is – bijvoorbeeld buiten kantoortijden of in het weekend – detecteren verschillende sensoren wanneer iemand in het voertuig stapt, de motorkap of laadruimte opent of de motor start. Vervolgens krijgt de eigenaar van de gekoppelde smartphone een pushmelding. ‘Je krijgt ook een waarschuwing als de bedrijfswagen ontgrendeld of gestart wordt met een contactsleutel, iets wat een conventioneel voertuigalarm niet doet. Dit biedt extra zekerheid als de contactsleutel is ontvreemd of nagemaakt’, aldus Ford Nederland.

Maximaal vijf bedrijfswagens

Guard Mode geeft in de app aan op welke tijdstippen de bedrijfswagen ontgrendeld is, de reden voor het alarm, wanneer de handelingen die het alarm activeerden plaatsvonden en de laatst bekende locatie van het voertuig. De Guard Mode wordt geleidelijk uitgerold over het hele bedrijfswagenaanbod van Ford laat de importeur weten. Binnenkort kunnen gebruikers van de app plannen wanneer de nieuwe functie in werking moet treden. Je kan met de app maximaal vijf bedrijfswagens beveiligen.