Verkoop van nieuwe bedrijfswagens fors onderuit in 2020

De verkoop van bedrijfswagens is vorig jaar flink ingezakt. Uit cijfers van de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA blijkt dat er in 2020 bijna 1,7 miljoen bedrijfswagens zijn verkocht in de Europese Unie. Dat is een afname van 18,9 procent ten opzichte van 2019. In Nederland viel het aantal 22,8 procent lager uit.

De teller in ons land kwam vorig jaar uit op 71.502 bedrijfswagens, in 2019 waren dat er nog ruim 20.000 meer (92.560). In alle Europese landen is een aanzienlijke teruggang zichtbaar. In Duitsland bleef de afname nog binnen de perken, met een daling van 14,8 procent. Van de grotere landen liepen de aantallen vooral in Spanje (-26,1 procent) fors terug.

Gevolgen coronamaatregelen

Vooral in de eerste helft van het jaar ging de verkoop flink onderuit. De coronamaatregelen hadden onder meer invloed op de productie van nieuwe modellen. Fabrieken werden tijdelijk gesloten en onderdelen konden niet op tijd worden geleverd. Ook showrooms gingen in een groot aantal landen op slot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop van nieuwe bedrijfswagens fors onderuit in 2020 - Automobielmanagement.nl

Verkoop van nieuwe bedrijfswagens fors onderuit in 2020

De verkoop van bedrijfswagens is vorig jaar flink ingezakt. Uit cijfers van de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA blijkt dat er in 2020 bijna 1,7 miljoen bedrijfswagens zijn verkocht in de Europese Unie. Dat is een afname van 18,9 procent ten opzichte van 2019. In Nederland viel het aantal 22,8 procent lager uit.

De teller in ons land kwam vorig jaar uit op 71.502 bedrijfswagens, in 2019 waren dat er nog ruim 20.000 meer (92.560). In alle Europese landen is een aanzienlijke teruggang zichtbaar. In Duitsland bleef de afname nog binnen de perken, met een daling van 14,8 procent. Van de grotere landen liepen de aantallen vooral in Spanje (-26,1 procent) fors terug.

Gevolgen coronamaatregelen

Vooral in de eerste helft van het jaar ging de verkoop flink onderuit. De coronamaatregelen hadden onder meer invloed op de productie van nieuwe modellen. Fabrieken werden tijdelijk gesloten en onderdelen konden niet op tijd worden geleverd. Ook showrooms gingen in een groot aantal landen op slot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding