DHL Express koopt elektrische bestelwagens Fiat

DHL Express heeft de eerste 100 e-Ducato’s van Fiat Professional gekocht voor de zogenaamde last mile-logistiek, het afleveren aan huis of bedrijf van pakketten. De full-electric bestelwagens met een bereik van ruim 200 kilometer zijn volgens DHL Express uitstekend geschikt voor dit werk.

De DHL Groep, die behoort tot Deutsche Post, denkt in 2030 meer dan 14.000 elektrische bestelwagens op de weg te hebben. “We geloven sterk dat de toekomst van de last mile-logistiek elektrisch is,’’ aldus CEO Alberto Nobis. “Door e-Ducato’s aan onze vloot toe te voegen, zetten we een belangrijke stap naar het elektrificeren van het grootste deel van onze vloot.’’

60 procent elektrisch

DHL beschikt momenteel over rond de 500 elektrische bestelwagens, die met name in stedelijke omgevingen worden ingezet. Daarnaast zijn er nog eens 14.000 niet-elektrische voertuigen. Gezien de sterke groei van internationale expresdiensten verwacht het bedrijf dat de Europese last mile-vloot de komende tien jaar tot zeker 20.000 voertuigen zal moeten groeien. Tegen 2030 zou minstens 60 procent daarvan elektrisch moeten zijn.

Getest

De e-Ducato is in nauwe samenwerking met Fiat Professional de afgelopen maanden intensief getest in verschillende omstandigheden waaronder zeer lage temperaturen, extreme hellingen en langere afstanden. Voor Eric Laforge, hoofd LCV Enlarged Europe bij Stellantis, is de opdracht een belangrijke opsteker: “We zijn er trots op dat een zo belangrijke speler als DHL Express de e-Ducato heeft gekozen.’’

Lees ook:
Nieuwe generatie Ford Transit in 2023, inclusief volledig elektrische varianten
Maxus maakt prijzen elektrische eDeliver9 bekend

DHL Express koopt elektrische bestelwagens Fiat - Automobielmanagement.nl

DHL Express koopt elektrische bestelwagens Fiat

DHL Express heeft de eerste 100 e-Ducato’s van Fiat Professional gekocht voor de zogenaamde last mile-logistiek, het afleveren aan huis of bedrijf van pakketten. De full-electric bestelwagens met een bereik van ruim 200 kilometer zijn volgens DHL Express uitstekend geschikt voor dit werk.

De DHL Groep, die behoort tot Deutsche Post, denkt in 2030 meer dan 14.000 elektrische bestelwagens op de weg te hebben. “We geloven sterk dat de toekomst van de last mile-logistiek elektrisch is,’’ aldus CEO Alberto Nobis. “Door e-Ducato’s aan onze vloot toe te voegen, zetten we een belangrijke stap naar het elektrificeren van het grootste deel van onze vloot.’’

60 procent elektrisch

DHL beschikt momenteel over rond de 500 elektrische bestelwagens, die met name in stedelijke omgevingen worden ingezet. Daarnaast zijn er nog eens 14.000 niet-elektrische voertuigen. Gezien de sterke groei van internationale expresdiensten verwacht het bedrijf dat de Europese last mile-vloot de komende tien jaar tot zeker 20.000 voertuigen zal moeten groeien. Tegen 2030 zou minstens 60 procent daarvan elektrisch moeten zijn.

Getest

De e-Ducato is in nauwe samenwerking met Fiat Professional de afgelopen maanden intensief getest in verschillende omstandigheden waaronder zeer lage temperaturen, extreme hellingen en langere afstanden. Voor Eric Laforge, hoofd LCV Enlarged Europe bij Stellantis, is de opdracht een belangrijke opsteker: “We zijn er trots op dat een zo belangrijke speler als DHL Express de e-Ducato heeft gekozen.’’

Lees ook:
Nieuwe generatie Ford Transit in 2023, inclusief volledig elektrische varianten
Maxus maakt prijzen elektrische eDeliver9 bekend