Over het eerste kwartaal komt de bestelautomarkt tot 3,5 ton nu bijna een kwart hoger uit dan een jaar geleden. De sterkste groei doet zich voor in landen die vorig jaar maart geheel of nagenoeg op slot waren, zoals Oostenrijk, Griekenland, Italië of Frankrijk.

Uitschieter

Een echte uitschieter is Zweden dat geen lockdowns kende, maar waar wel twee-en-een-half keer zo veel bestelwagens werden verkocht dan in maart 2020. Nederland zit flink onder het gemiddelde met een toename van bijna negen procent naar 20.662 voertuigen.

De totale Europese markt voor commerciële voertuigen kwam in maart uit op 204.046 stuks, dat is ruim 95 procent meer dan een jaar eerder. Over het kwartaal is sprake van een toename met bijna 22 procent naar 501.703 voertuigen. Acea geeft voor deze markten geen onderverdeling naar merken zoals wel gebeurt bij het maandelijkse marktoverzicht van personenauto’s.