Europese verkopen bestelauto’s verdubbelen

In Europa zijn in maart 172.288 nieuwe bestelwagens met een gewicht tot 3,5 ton verkocht. Dat is 107,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Het resultaat is echter wel in vergelijking met maart 2020 toen de eerste coronalockdowns in werking traden. Maar het aantal verkochte bestelwagens ligt ook hoger dan de 165.455 van maart 2019, tekent de Europese autofederatie Acea aan.

Over het eerste kwartaal komt de bestelautomarkt tot 3,5 ton nu bijna een kwart hoger uit dan een jaar geleden. De sterkste groei doet zich voor in landen die vorig jaar maart geheel of nagenoeg op slot waren, zoals Oostenrijk, Griekenland, Italië of Frankrijk.

Uitschieter

Een echte uitschieter is Zweden dat geen lockdowns kende, maar waar wel twee-en-een-half keer zo veel bestelwagens werden verkocht dan in maart 2020. Nederland zit flink onder het gemiddelde met een toename van bijna negen procent naar 20.662 voertuigen.

De totale Europese markt voor commerciële voertuigen kwam in maart uit op 204.046 stuks, dat is ruim 95 procent meer dan een jaar eerder. Over het kwartaal is sprake van een toename met bijna 22 procent naar 501.703 voertuigen. Acea geeft voor deze markten geen onderverdeling naar merken zoals wel gebeurt bij het maandelijkse marktoverzicht van personenauto’s.

Reageren
500 tekens over
Europese verkopen bestelauto’s verdubbelen - Automobielmanagement.nl

Europese verkopen bestelauto’s verdubbelen

In Europa zijn in maart 172.288 nieuwe bestelwagens met een gewicht tot 3,5 ton verkocht. Dat is 107,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Het resultaat is echter wel in vergelijking met maart 2020 toen de eerste coronalockdowns in werking traden. Maar het aantal verkochte bestelwagens ligt ook hoger dan de 165.455 van maart 2019, tekent de Europese autofederatie Acea aan.

Over het eerste kwartaal komt de bestelautomarkt tot 3,5 ton nu bijna een kwart hoger uit dan een jaar geleden. De sterkste groei doet zich voor in landen die vorig jaar maart geheel of nagenoeg op slot waren, zoals Oostenrijk, Griekenland, Italië of Frankrijk.

Uitschieter

Een echte uitschieter is Zweden dat geen lockdowns kende, maar waar wel twee-en-een-half keer zo veel bestelwagens werden verkocht dan in maart 2020. Nederland zit flink onder het gemiddelde met een toename van bijna negen procent naar 20.662 voertuigen.

De totale Europese markt voor commerciële voertuigen kwam in maart uit op 204.046 stuks, dat is ruim 95 procent meer dan een jaar eerder. Over het kwartaal is sprake van een toename met bijna 22 procent naar 501.703 voertuigen. Acea geeft voor deze markten geen onderverdeling naar merken zoals wel gebeurt bij het maandelijkse marktoverzicht van personenauto’s.

Reageren
500 tekens over