Europese markt bestelwagens verdrievoudigd

De Europese verkopen van bestelwagens tot 3,5 ton zijn in april 209,5 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er 143.185 voertuigen verkocht. Over de eerste vier maanden van dit jaar werden 45,9 procent meer bestelwagens geregistreerd. De totale markt voor commerciële voertuigen nam in Europa in april toe met 179,2 procent naar 171.283 exemplaren en groeide over de periode januari tot en met april met 42,1 procent.

De hoge groeipercentages zijn vrijwel volledig toe te schrijven aan de vanwege lockdowns erg lage verkopen in april 2020, tekent autokoepel Acea aan. Dat leidde voor de hele markt voor dit soort voertuigen tot een flink aantal ‘triple digit’ toenames zoals met 642 procent in Italië, 547 procent in Spanje en 413 procent in Frankrijk. De grote Duitse markt hield het in april op 60 procent groei, precies even veel als in Nederland.

1.000 procent

Bij bestelwagens laat Italië over april zelfs een toename met bijna 1.000 procent zien terwijl Spanje in dit segment op 771 procent uitkomt. Frankrijk komt hier 471 procent hoger uit terwijl ook België hoog scoort met een plus van 409 procent. Over de eerste vier maanden gezien komen de verkopen van deze lichte bestelwagens in alle Europese landen een stuk hoger uit dan een jaar geleden, laat Acea zien.

Centraal-Europa

In het middensegment van 3,5 tot 16 ton was in april sprake van een toename met 86 procent. Hier was dat vooral te danken aan landen in Centraal-Europa met Polen voorop. Over de eerste vier maanden komt de groei bij dit soort wagens uit op 28,5 procent. Ondanks aanhoudende beperkingen op het reizen lagen de verkopen van bussen in april 86 procent hoger dan vorig jaar. Over de eerste vier maanden was bij bussen echter nog altijd sprake van een daling met 1,2 procent.

Lees ook:
Fleetmanagement bestelauto’s: worstelen met thema verduurzaming

Europese markt bestelwagens verdrievoudigd - Automobielmanagement.nl

Europese markt bestelwagens verdrievoudigd

De Europese verkopen van bestelwagens tot 3,5 ton zijn in april 209,5 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. In totaal werden er 143.185 voertuigen verkocht. Over de eerste vier maanden van dit jaar werden 45,9 procent meer bestelwagens geregistreerd. De totale markt voor commerciële voertuigen nam in Europa in april toe met 179,2 procent naar 171.283 exemplaren en groeide over de periode januari tot en met april met 42,1 procent.

De hoge groeipercentages zijn vrijwel volledig toe te schrijven aan de vanwege lockdowns erg lage verkopen in april 2020, tekent autokoepel Acea aan. Dat leidde voor de hele markt voor dit soort voertuigen tot een flink aantal ‘triple digit’ toenames zoals met 642 procent in Italië, 547 procent in Spanje en 413 procent in Frankrijk. De grote Duitse markt hield het in april op 60 procent groei, precies even veel als in Nederland.

1.000 procent

Bij bestelwagens laat Italië over april zelfs een toename met bijna 1.000 procent zien terwijl Spanje in dit segment op 771 procent uitkomt. Frankrijk komt hier 471 procent hoger uit terwijl ook België hoog scoort met een plus van 409 procent. Over de eerste vier maanden gezien komen de verkopen van deze lichte bestelwagens in alle Europese landen een stuk hoger uit dan een jaar geleden, laat Acea zien.

Centraal-Europa

In het middensegment van 3,5 tot 16 ton was in april sprake van een toename met 86 procent. Hier was dat vooral te danken aan landen in Centraal-Europa met Polen voorop. Over de eerste vier maanden komt de groei bij dit soort wagens uit op 28,5 procent. Ondanks aanhoudende beperkingen op het reizen lagen de verkopen van bussen in april 86 procent hoger dan vorig jaar. Over de eerste vier maanden was bij bussen echter nog altijd sprake van een daling met 1,2 procent.

Lees ook:
Fleetmanagement bestelauto’s: worstelen met thema verduurzaming