Sortimo: kostenbesparing door efficiënter te werken

brand story

Bij veel bedrijven staan MVO, TCM en kostenbesparing hoog in het vaandel, maar het gebeurt regelmatig dat er een grotere bedrijfswagen wordt aangeschaft dan eigenlijk nodig is. Een doelgerichte inrichting kan veel winst opleveren.

Met een slimme bedrijfswageninrichting kan de laadruimte optimaal worden gebruikt en een duidelijk overzicht worden gegeven van het gereedschap en materiaal in het voertuig. Zodoende kan voor een kleinere, goedkopere bedrijfswagen worden gekozen. “We brengen bij de inrichting van een bedrijfswagen het werkproces van de klant in kaart, zodat we deze zo slim en efficiënt mogelijk kunnen ontwerpen. Bovendien stoppen we niet bij de inrichting van een bedrijfswagen, maar willen we voor onze klanten ook efficiëntie bereiken in het traject van de bedrijfswagen naar de werkplek”, aldus Lars Hendrikx, verkoopdirecteur bij bedrijfswageninrichter Sortimo. Ook bij het inbouwproces zelf staat efficiëntie voorop bij Sortimo. Zo gaan desgewenst nieuwe bedrijfswagens direct naar Sortimo, waar in de werkplaats behalve de inrichting, ook de nulbeurt en eventuele bestickering kan plaatsvinden. Zo is de klant maar één keer het voertuig kwijt en kan hij dagen of weken eerder de weg op.

Optimaliseren werkproces

Bij de ontwikkeling van de SR5 bedrijfswageninrichting, stond de 5S-methode centraal. Deze S’en staan voor ‘sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en systematiseren en heeft als doel dat er een efficiënte werkomgeving ontstaat. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van labels op de laden. Of het gebruik van gereedschap-inlays, zodat de gebruiker in één oogopslag ziet dat hij een stuk gereedschap mist. Sandra van Wijngaarden, verantwoordelijk voor de e-business bij Sortimo: “We doen er alles aan om de werkzaamheden gemakkelijker te laten verlopen.”

Altijd de juiste spullen bij zich

Sortimo heeft het EcoSysteem ontwikkeld, waarbij bijvoorbeeld BOXXen en koffers perfect passen in de bedrijfswageninrichting. Zo is ook de nieuwste productlijn ProClick onderdeel van het EcoSysteem. Het ProClick-systeem bestaat uit een gereedschapsriem en gereedschapstassen. Alles wat de vakman bij het werk nodig heeft stopt hij in een gereedschapstas en klikt deze eenvoudig aan zijn riem. Van Wijngaarden: “Daardoor heeft de vakman alleen de spullen bij zich die hij nodig heeft voor een bepaalde klus. En na de klus kunnen de gereedschapstassen eenvoudig worden teruggehangen in de bedrijfswagen.”

Tijdsefficiënte oplossingen steeds belangrijker

Een ander voorbeeld waarin Sortimo meedenkt om het werkproces van de klant te optimaliseren, is met de sContainer. Dit is een bouwcontainer op palletformaat die je naar eigen wens kunt inrichten en vanwege de afmeting eenvoudig kan worden vervoerd naar de werklocatie. Hendrikx: “Nu binnensteden over enkele jaren minder toegankelijk zijn voor fossiel aangedreven voertuigen, worden dit soort tijdsefficiënte oplossingen steeds belangrijker.”

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Dit artikel verscheen in het thema Bestelauto & Last Mile van AM oktober 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Sortimo: kostenbesparing door efficiënter te werken - Automobielmanagement.nl

Sortimo: kostenbesparing door efficiënter te werken

brand story

Bij veel bedrijven staan MVO, TCM en kostenbesparing hoog in het vaandel, maar het gebeurt regelmatig dat er een grotere bedrijfswagen wordt aangeschaft dan eigenlijk nodig is. Een doelgerichte inrichting kan veel winst opleveren.

Met een slimme bedrijfswageninrichting kan de laadruimte optimaal worden gebruikt en een duidelijk overzicht worden gegeven van het gereedschap en materiaal in het voertuig. Zodoende kan voor een kleinere, goedkopere bedrijfswagen worden gekozen. “We brengen bij de inrichting van een bedrijfswagen het werkproces van de klant in kaart, zodat we deze zo slim en efficiënt mogelijk kunnen ontwerpen. Bovendien stoppen we niet bij de inrichting van een bedrijfswagen, maar willen we voor onze klanten ook efficiëntie bereiken in het traject van de bedrijfswagen naar de werkplek”, aldus Lars Hendrikx, verkoopdirecteur bij bedrijfswageninrichter Sortimo. Ook bij het inbouwproces zelf staat efficiëntie voorop bij Sortimo. Zo gaan desgewenst nieuwe bedrijfswagens direct naar Sortimo, waar in de werkplaats behalve de inrichting, ook de nulbeurt en eventuele bestickering kan plaatsvinden. Zo is de klant maar één keer het voertuig kwijt en kan hij dagen of weken eerder de weg op.

Optimaliseren werkproces

Bij de ontwikkeling van de SR5 bedrijfswageninrichting, stond de 5S-methode centraal. Deze S’en staan voor ‘sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en systematiseren en heeft als doel dat er een efficiënte werkomgeving ontstaat. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van labels op de laden. Of het gebruik van gereedschap-inlays, zodat de gebruiker in één oogopslag ziet dat hij een stuk gereedschap mist. Sandra van Wijngaarden, verantwoordelijk voor de e-business bij Sortimo: “We doen er alles aan om de werkzaamheden gemakkelijker te laten verlopen.”

Altijd de juiste spullen bij zich

Sortimo heeft het EcoSysteem ontwikkeld, waarbij bijvoorbeeld BOXXen en koffers perfect passen in de bedrijfswageninrichting. Zo is ook de nieuwste productlijn ProClick onderdeel van het EcoSysteem. Het ProClick-systeem bestaat uit een gereedschapsriem en gereedschapstassen. Alles wat de vakman bij het werk nodig heeft stopt hij in een gereedschapstas en klikt deze eenvoudig aan zijn riem. Van Wijngaarden: “Daardoor heeft de vakman alleen de spullen bij zich die hij nodig heeft voor een bepaalde klus. En na de klus kunnen de gereedschapstassen eenvoudig worden teruggehangen in de bedrijfswagen.”

Tijdsefficiënte oplossingen steeds belangrijker

Een ander voorbeeld waarin Sortimo meedenkt om het werkproces van de klant te optimaliseren, is met de sContainer. Dit is een bouwcontainer op palletformaat die je naar eigen wens kunt inrichten en vanwege de afmeting eenvoudig kan worden vervoerd naar de werklocatie. Hendrikx: “Nu binnensteden over enkele jaren minder toegankelijk zijn voor fossiel aangedreven voertuigen, worden dit soort tijdsefficiënte oplossingen steeds belangrijker.”

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Dit artikel verscheen in het thema Bestelauto & Last Mile van AM oktober 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg