Volkswagen zet autonoom en elektrisch koers naar de toekomst

brand story

Volkswagen Bedrijfswagens is marktleider in Nederland als het gaat om bedrijfswagens. Met nieuwe, elektrische modellen wil het merk die leiderspositie in de komende jaren verder uitbouwen.

Klanten zo goed mogelijk helpen met hun business door ze mobiel te maken én te houden, dat is waar ze bij Volkswagen Bedrijfswagens voor staan. “En dat willen we zo duurzaam mogelijk doen richting de toekomst”, aldus Robert Jan van den Berg, directeur Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds eind vorig jaar staat de nieuwe Caddy Cargo bij de Nederlandse dealers, een belangrijke pijler in deze strategie. De vijfde generatie van dit model is gebouwd op dezelfde basis als de Golf 8. “Dat zorgt voor goede rijeigenschappen, daarnaast delen beide modellen diverse innovaties waaronder het Digital Cockpit. De nieuwste Caddy-generatie is uitgerust met TDI-motoren die voldoen aan de meest recente Euro 6-emissienorm”, aldus Van den Berg. “En we leveren bovendien een variant met elektrische aandrijflijn van de Crafter, de bestelwagen voor de zwaardere klussen.”

Platform voor elektrische voertuigen

Van die elektrische aandrijflijn kunnen we in de komende tijd meer verwachten bij het merk. Volkswagen Bedrijfswagens wil in 2050 een volledig CO2-neutrale onderneming zijn. Om dit te realiseren, legt men zich volledig toe op elektrisch rijden. “Speciaal voor de elektrische modellen van nu en de toekomst heeft Volkswagen het MEB-platform ontwikkeld. Dit platform wordt uitsluitend gebruikt voor elektrische voertuigen, waarbij het mogelijk is om een grote accu weg te werken in de bodem van de auto”, vertelt Van den Berg. “Daardoor bieden de modellen die op dit platform gebouwd worden meer binnenruimte, een betere actieradius en de beste rijeigenschappen in het segment. De eerste bedrijfswagen die op het MEB-platform wordt gebouwd, is de ID.Buzz Cargo, die in de loop van 2022 wordt geïntroduceerd.” Voor klanten die op korte termijn over willen stappen naar elektrisch rijden en per direct op zoek zijn naar een nieuwe bedrijfswagen is er ID.Switch. Van den Berg: “In dat geval bieden we de klant de flexibiliteit om nu een schone Caddy Cargo of Transporter 6.1 te leasen totdat de ID.Buzz verkrijgbaar is.”

Autonome voertuigtechnologie

Volkswagen Groep is een partnership aangegaan met Argo AI voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, wat vanaf 2025 ook moet leiden tot zelfrijdende bestelwagens. Met de ID. Buzz AD worden nu al tests uitgevoerd op de openbare weg. “Autonoom rijden zal in de toekomst bijdragen aan nog meer veiligheid en onze binnensteden verder ontlasten. Een nieuwe fase in de ontwikkeling van Zero Emissie binnensteden is ride pooling.” Zo wordt de bedrijfswagen steeds een beetje slimmer.

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Dit artikel verscheen in het thema Bestelauto & Last Mile van AM oktober 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

Volkswagen zet autonoom en elektrisch koers naar de toekomst - Automobielmanagement.nl

Volkswagen zet autonoom en elektrisch koers naar de toekomst

brand story

Volkswagen Bedrijfswagens is marktleider in Nederland als het gaat om bedrijfswagens. Met nieuwe, elektrische modellen wil het merk die leiderspositie in de komende jaren verder uitbouwen.

Klanten zo goed mogelijk helpen met hun business door ze mobiel te maken én te houden, dat is waar ze bij Volkswagen Bedrijfswagens voor staan. “En dat willen we zo duurzaam mogelijk doen richting de toekomst”, aldus Robert Jan van den Berg, directeur Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds eind vorig jaar staat de nieuwe Caddy Cargo bij de Nederlandse dealers, een belangrijke pijler in deze strategie. De vijfde generatie van dit model is gebouwd op dezelfde basis als de Golf 8. “Dat zorgt voor goede rijeigenschappen, daarnaast delen beide modellen diverse innovaties waaronder het Digital Cockpit. De nieuwste Caddy-generatie is uitgerust met TDI-motoren die voldoen aan de meest recente Euro 6-emissienorm”, aldus Van den Berg. “En we leveren bovendien een variant met elektrische aandrijflijn van de Crafter, de bestelwagen voor de zwaardere klussen.”

Platform voor elektrische voertuigen

Van die elektrische aandrijflijn kunnen we in de komende tijd meer verwachten bij het merk. Volkswagen Bedrijfswagens wil in 2050 een volledig CO2-neutrale onderneming zijn. Om dit te realiseren, legt men zich volledig toe op elektrisch rijden. “Speciaal voor de elektrische modellen van nu en de toekomst heeft Volkswagen het MEB-platform ontwikkeld. Dit platform wordt uitsluitend gebruikt voor elektrische voertuigen, waarbij het mogelijk is om een grote accu weg te werken in de bodem van de auto”, vertelt Van den Berg. “Daardoor bieden de modellen die op dit platform gebouwd worden meer binnenruimte, een betere actieradius en de beste rijeigenschappen in het segment. De eerste bedrijfswagen die op het MEB-platform wordt gebouwd, is de ID.Buzz Cargo, die in de loop van 2022 wordt geïntroduceerd.” Voor klanten die op korte termijn over willen stappen naar elektrisch rijden en per direct op zoek zijn naar een nieuwe bedrijfswagen is er ID.Switch. Van den Berg: “In dat geval bieden we de klant de flexibiliteit om nu een schone Caddy Cargo of Transporter 6.1 te leasen totdat de ID.Buzz verkrijgbaar is.”

Autonome voertuigtechnologie

Volkswagen Groep is een partnership aangegaan met Argo AI voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, wat vanaf 2025 ook moet leiden tot zelfrijdende bestelwagens. Met de ID. Buzz AD worden nu al tests uitgevoerd op de openbare weg. “Autonoom rijden zal in de toekomst bijdragen aan nog meer veiligheid en onze binnensteden verder ontlasten. Een nieuwe fase in de ontwikkeling van Zero Emissie binnensteden is ride pooling.” Zo wordt de bedrijfswagen steeds een beetje slimmer.

De overstap naar elektrische bestelauto’s en de kansen en uitdagingen die dit met zich meebrengt, staat centraal tijdens de Bestelauto Expo op woensdag 24 november in Expo Haarlemmermeer. Ga voor meer informatie over het programma en voor aanmelding naar de website van het event.  

Dit artikel verscheen in het thema Bestelauto & Last Mile van AM oktober 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg