Met het aanhoudende herstel in de bouwsector en meer bedrijfsinvesteringen, met name in online winkelen, neemt de vraag naar bestelauto’s sterk toe. Fabrikanten doen alles wat ze kunnen om, ondanks de problemen in de leverketen, aan de orders te voldoen, stelt de auto-organisatie SMMT.

Daling

Bij kleinere bestelwagens tot twee ton deed zich wel een daling van bijna 20 procent voor maar dat segment was de voorafgaande twee maanden juist sterk gegroeid. De in Groot-Brittannië belangrijke pick-up markt zag de verkopen wel met bijna een derde toenemen vergeleken met een jaar geleden.

Robuust

Directeur Mike Hawes waarschuwt dat ook deze markt voorlopig wel een ‘rollercoaster’ blijft: “De vraag is duidelijk robuust maar de wisselvalligheid op de markt zal waarschijnlijk blijven doordat de tekorten in de keten de mogelijkheden om de orders te vervullen in de wielen blijft rijden. Klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat de auto-industrie gecommitteerd blijft aan de bestelautomarkt gezien haar belang voor het draaiend houden van de maatschappij en het groeien van de bedrijven.’’

Lees ook:
Ford Commercial Vehicles verschuift van bestelautoleverancier naar productiviteitspartner

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding