14,2 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa

De Europese markt voor nieuwe bestelwagens tot 3,5 ton is in januari weer 14,2 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. De verkopen van bestelwagens vertonen daarmee al sinds juli vrijwel elke maand een daling in de dubbele cijfers. In totaal werden er in januari niet meer dan 99.461 van dat soort voertuigen geregistreerd, dat is ruim 16.000 minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bestelautoverkoop maakt surplace na drie kwartalen

Vooral in Frankrijk en Spanje bleven de verkopen fors achter terwijl de daling in Duitsland beperkt bleef tot net geen twee procent. Over de hele linie gezien boeken alleen enkele kleine landen zoals Letland of Kroatië een plus maar zitten alle andere landen op dalingen die oplopen tot 40 procent in België. Buiten de EU blijven ook in Groot-Brittannië de verkopen van bestelwagens stagneren, in januari weer met 27 procent.

Tot 16 ton

Bij de middelgrote wagens van 3,5 tot 16 ton was sprake van een bescheiden groei met 4,1 procent. Dat is vooral te danken aan Centraal-Europa met Polen, toch al de grootste markt bij deze kleine vrachtwagens, als positieve uitschieter. Van de grotere markten in West-Europa vertoonde Spanje in deze categorie een groei van 14 procent maar bleven alle andere landen in de min.

Lees ook:
Jan-Christiaan Koenders, directeur Louwman & Parqui: ‘Topproduct, retailpartners en focus op de klant zijn sleutel tot succes’

14,2 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa - Automobielmanagement.nl

14,2 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa

De Europese markt voor nieuwe bestelwagens tot 3,5 ton is in januari weer 14,2 procent lager uitgekomen dan een jaar eerder. De verkopen van bestelwagens vertonen daarmee al sinds juli vrijwel elke maand een daling in de dubbele cijfers. In totaal werden er in januari niet meer dan 99.461 van dat soort voertuigen geregistreerd, dat is ruim 16.000 minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bestelautoverkoop maakt surplace na drie kwartalen

Vooral in Frankrijk en Spanje bleven de verkopen fors achter terwijl de daling in Duitsland beperkt bleef tot net geen twee procent. Over de hele linie gezien boeken alleen enkele kleine landen zoals Letland of Kroatië een plus maar zitten alle andere landen op dalingen die oplopen tot 40 procent in België. Buiten de EU blijven ook in Groot-Brittannië de verkopen van bestelwagens stagneren, in januari weer met 27 procent.

Tot 16 ton

Bij de middelgrote wagens van 3,5 tot 16 ton was sprake van een bescheiden groei met 4,1 procent. Dat is vooral te danken aan Centraal-Europa met Polen, toch al de grootste markt bij deze kleine vrachtwagens, als positieve uitschieter. Van de grotere markten in West-Europa vertoonde Spanje in deze categorie een groei van 14 procent maar bleven alle andere landen in de min.

Lees ook:
Jan-Christiaan Koenders, directeur Louwman & Parqui: ‘Topproduct, retailpartners en focus op de klant zijn sleutel tot succes’