Vooral in Frankrijk en Spanje bleven de verkopen fors achter terwijl de daling in Duitsland beperkt bleef tot net geen twee procent. Over de hele linie gezien boeken alleen enkele kleine landen zoals Letland of Kroatië een plus maar zitten alle andere landen op dalingen die oplopen tot 40 procent in België. Buiten de EU blijven ook in Groot-Brittannië de verkopen van bestelwagens stagneren, in januari weer met 27 procent.

Tot 16 ton

Bij de middelgrote wagens van 3,5 tot 16 ton was sprake van een bescheiden groei met 4,1 procent. Dat is vooral te danken aan Centraal-Europa met Polen, toch al de grootste markt bij deze kleine vrachtwagens, als positieve uitschieter. Van de grotere markten in West-Europa vertoonde Spanje in deze categorie een groei van 14 procent maar bleven alle andere landen in de min.

Lees ook:
Jan-Christiaan Koenders, directeur Louwman & Parqui: ‘Topproduct, retailpartners en focus op de klant zijn sleutel tot succes’