Brits bestelwagentje Arrival mag EU in

Het Britse Arrival, dat elektrische busjes wil bouwen in plaatselijke microfabrieken, heeft voor haar eerste Arrival Van de Europese typegoedkeuring EUWVTA verworven.

‘Arrival heeft met succes alle vereiste functionele en veiligheidstesten afgerond om EUWVTA te verkrijgen, wat een kritische stap is om in de komende maanden proeven met klanten op gang te brengen,’ deelt het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf mee. Arrival hoopt de productie van de Arrival Van in het derde kwartaal te starten in haar fabriek in het Engelse Bicester. De wagen ‘is doelbewust ontworpen als duurzaam en economisch efficiënt commercieel elektrisch voertuig in vergelijking met traditionele bestelwagens’.

Modulair

De wagen wordt modulair samengesteld uit lichte composiet materialen die recyclebaar, duurzaam en goedkoper zijn. De productie moet plaatsvinden in microfabrieken die in steden in de hele wereld opgezet kunnen worden. Die kleine fabrieken vergen minder investeringen en assemblagekosten, zijn sneller neer te zetten en zijn ook meer milieuvriendelijk dan de gebruikelijke productiemethoden, laat Arrival weten.

Enthousiast

Potentiële klanten hebben al 140.000 Arrival Vans en andere modellen besteld maar dat zijn niet-bindende orders. “Onze klanten zijn ontzettend enthousiast over de Arrival Van en het unieke aanbod dat die hen biedt. We zijn in 2020 met deze versie van het voertuig begonnen, het voltooien van alle certificatietesten in zo’n kort tijdsbestek is een werkelijk monumentale prestatie van het hele team,’’ zegt oprichter en CEO Denis Sverdlov.

Lees ook:
Arrival kondigt komst Van naar Nederland aan

Brits bestelwagentje Arrival mag EU in - Automobielmanagement.nl

Brits bestelwagentje Arrival mag EU in

Het Britse Arrival, dat elektrische busjes wil bouwen in plaatselijke microfabrieken, heeft voor haar eerste Arrival Van de Europese typegoedkeuring EUWVTA verworven.

‘Arrival heeft met succes alle vereiste functionele en veiligheidstesten afgerond om EUWVTA te verkrijgen, wat een kritische stap is om in de komende maanden proeven met klanten op gang te brengen,’ deelt het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf mee. Arrival hoopt de productie van de Arrival Van in het derde kwartaal te starten in haar fabriek in het Engelse Bicester. De wagen ‘is doelbewust ontworpen als duurzaam en economisch efficiënt commercieel elektrisch voertuig in vergelijking met traditionele bestelwagens’.

Modulair

De wagen wordt modulair samengesteld uit lichte composiet materialen die recyclebaar, duurzaam en goedkoper zijn. De productie moet plaatsvinden in microfabrieken die in steden in de hele wereld opgezet kunnen worden. Die kleine fabrieken vergen minder investeringen en assemblagekosten, zijn sneller neer te zetten en zijn ook meer milieuvriendelijk dan de gebruikelijke productiemethoden, laat Arrival weten.

Enthousiast

Potentiële klanten hebben al 140.000 Arrival Vans en andere modellen besteld maar dat zijn niet-bindende orders. “Onze klanten zijn ontzettend enthousiast over de Arrival Van en het unieke aanbod dat die hen biedt. We zijn in 2020 met deze versie van het voertuig begonnen, het voltooien van alle certificatietesten in zo’n kort tijdsbestek is een werkelijk monumentale prestatie van het hele team,’’ zegt oprichter en CEO Denis Sverdlov.

Lees ook:
Arrival kondigt komst Van naar Nederland aan