Carrière moves/switches

Bram Schot wil topman van Audi blijven

De Nederlander Bram Schot die Rupert Stadler sinds diens arrestatie vervangt als CEO van Audi wil graag voor langere termijn op die plaats benoemd worden.

Johan Claassen is nieuwe algemeen directeur Ford Nederland

Johan Claassen (51) wordt met ingang van 1 november 2018 benoemd tot managing director van Ford Nederland. Claassen rapporteert in deze functie aan Yiannis Tavanidis, die 'regional director European sales operations' is.

Mediaman Murdoch wordt topman bij Tesla

James Murdoch, baas van een groot aantal internationale media waaronder Fox en Sky, wordt vermoedelijk de nieuwe voorzitter (chairman) van de raad van bestuur van Tesla.

Jérôme Pannaud is nieuwe algemeen directeur Groupe Renault Benelux

Met ingang van 1 oktober 2018 is Jérôme Pannaud (Parijs, 1963) benoemd tot algemeen directeur Groupe Renault Benelux. Hij volgt daarmee Jean-Paul Renaux op die met pensioen gaat.

Bridgestone benoemt Ulf Harring tot COO voor de EMEA-regio

Bridgestone benoemt Ulf Harring tot chief operating officer (COO) voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De betrekking gaat in vanaf 1 september 2018.

Aston Martin benoemt vrouw tot bestuursvoorzitter

Aston Martin heeft Penny Hughes, vroeger directeur van Coca-Cola UK en daarvoor manager bij Vodafone, benoemd tot bestuursvoorzitter.

Jasper Steffens gekozen als voorzitter Raad van Advies van de EV Coöperatie

Jasper Steffens, eigenaar van innovatie-adviesbureau ThunderMinds en partner bij het werving- en selectiebureau Crossroads Executive Solutions, is gekozen als voorzitter van de Raad van Advies van de recent opgerichte EV Coöperatie. Deze coöperatie wil als projectbureau en als publiek-private samenwerkingsorganisatie de transitie naar elektrisch vervoer (batterij en waterstof) versnellen.

Volvo verlengt contract CEO Samuelsson

Volvo Cars heeft het contract van haar CEO en President Håkan Samuelsson met twee jaar verlengd tot 2022.