Ploeg zei dat in zijn eerste officiële toespraak ter gelegenheid van zijn aantreden. De toehoorders waren topambtenaren, bestuurders van belangenorganisaties, ondernemers in de mobiliteitsbranche en politici. Concrete bepleit Ploeg een krachtiger stimulans van nieuwe auto's die het milieu ontzien, meer voorzieningen om de (brom)fiets te gebruiken en scherpere uitlaatgas- en roetnormen in de APK. Ook de inbouw van een roetfilter in dieselauto's moet beter worden beloond. Een speciale regeling moet zorgen dat vijf procent (oude) auto's (die samen veertig procent van de uitstoot produceren) versneld uit het wagenpark verdwijnen. Volgens Ploeg is er genoeg overheidsgeld is voor de financiering van deze maatregelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding