Fiat Auto heeft besloten tot de nieuwe organisatiestructuur om economische redenen. De samenvoeging moet tot lagere overheadkosten leiden en synergie in met name de back office activiteiten. Fiat Auto Nederland, verantwoordelijk voor de import van de merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo stoot vanaf 1 juli het merk Alfa Romeo af naar Kroymans Corporation. Het verlies van Alfa heeft tot gevolg dat negen medewerkers overgaan naar Kroymans. Fiat Auto Benelux zal in totaal 148 arbeidsplaatsen overhouden. Volgens Aboab gaat het hier niet om een Europese pilot, maar geeft het wel de mogelijkheid om een goed vergelijk te maken tussen een privé-importeur en een fabrieksimporteur. Het Benelux-managementteam bestaat uit een internationale mix van twee Fransen, twee Belgen, twee Nederlanders en drie Italianen. Fidis Nederland, de financiering- en leasingactiviteiten van Fiat Auto Nederland, wordt ondergebracht in het Nederlandse hoofdkantoor in Lijnden. Volgens een woordvoerder dreigen voor de veertig Fidismedewerkers, ondanks het verlies van de het merk Alfa Romeo in Nederland, geen gedwongen ontslagen. "Een aantal medewerkers van 59 jaar en ouder zal wel een overgangsregeling naar de VUT worden aangeboden en we verwachten niet dat alle medewerkers meegaan naar de nieuwe standplaats Lijnden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding