Wolfgang Bernhard is de huidige baas van de Volkswagen-merkengroep en de ondergeschikte van Bernd Pischetsrieder. Bernhard komt van Chrysler, waar hij operationeel directeur was onder Dieter Zetsche. Hij zou destijds chef worden van de Mercedes Car Group maar dat ging uiteindelijk niet door en DaimlerChrysler stelde Eckhart Cordes aan. Bernhard vertrok bij DaimlerChrysler en werd door Pischetsrieder aangesteld als nieuwe topman van de VW-merkengroep. Bij DC is inmiddels het nodige gebeurd: topman Jürgen Schrempp treedt af aan het eind van dit jaar en zijn opvolger is Dieter Zetsche. Eckhart Cordes heeft uit frustratie daarover zijn functie neergelegd waardoor de baan van topman van de Mercedes Car Group weer vacant is. Zetsche zou Bernhard kunnen vragen voor die positie waardoor Volkswagen hem weer kwijt is. Maar de voorzitter van de rvc van Volkswagen, Ferdinand Piech, denkt dat Bernhard wel blijft. In Stern zegt Piech dat de zaak vrij simpel is. "Bernhard weet dat VW-baas Pitschetsrieder vijf jaar ouder is dan Zetsche. Als hij goed werk doet, weet hij waar hij het eerst aan de beurt is."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding