In zijn nieuwe functie begeleidt Van de Laar dealerverenigingen in de onderhandelingen met onder meer de importeurs van hun merk(en). Ook zal hij de dealerverenigingen terzijde staan, bijvoorbeeld met onderzoek en advies op het gebied van economie, recht, organisatie en communicatie. Tot in juli van dit jaar was Van de Laar algemeen secretaris bij Stiba, de Nederlandse brancheorganisatie van gecertificeerde auto-, motorfiets-, truck- en aanverwante voertuigdemontagebedrijven. Belangenbehartiging in de automotive branche is hem dus niet vreemd: “Ik vind het leuk om vernieuwend en innoverend te werken en zo de positie van groepen in de branche te versterken. De NDA is zeer pro-actief gericht op de spilfunctie van de dealer in de autobranche en hanteert daarbij een goede en bedrijfsmatige aanpak. Dat spreekt mij zeer aan.” Reden voor zijn vertrek bij Stiba was een verschil van inzicht met het bestuur. Er is nog niet besloten wie hem bij deze belangenbehartiger gaat opvolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding