Eigenaar Frits Kroymans verwacht in Guy Demuynck een waardige opvolger van Ton van Soest te hebben gevonden. “Hij bleek als enige van de negen geselecteerde kandidaten eigenlijk naadloos in onze profielschets te passen. Ton heeft ook uitgebreid met hem gesproken en ziet in hem een uitstekende opvolger.” Demuynck heeft onder meer enkele jaren in de Groepsraad van Philips gezeten en was daar eindverantwoordelijk voor de totale divisie Consumentenelektronica. “Hij was tevens verantwoordelijk voor de succesvolle herpositionering van het Philips-merk Marantz in de VS.” Het gebrek aan ervaring in de automobielbranche ziet Frits Kroymans niet als een handicap. “Binnen onze organisatie hebben we een enorm reservoir aan automotive kwaliteiten. Zo zal Milco de Vries als COO in de nieuwe Board of Directors toetreden. Het wordt meer bottom up en minder top down. De komende jaren voeren we een dynamische consolidatie.” Ton van der Steenhove is de nieuwe CFO binnen de Board, die verder bestaat uit Ivo Manders (Corporate Affairs) en Eric Dolmans, die verantwoordelijk is voor onder meer Treasury. De vertrekkende Ton van Soest heeft nog geen concrete toekomstplannen. “Ik adem en droom nog steeds Kroymans, het kost enkele maanden om dat af te leggen.” In de komende AM (nr.3) meer over de toekomstplannen van de verschillende Kroymans-divisies, zoals de overdonderende expansie in Duitsland, het samenvoegen van de verschillende leasemaatschappijen, de verwachte break even van Cadillac Europe in 2006 en de ambitieuze plannen voor het merk Saab, waar de 9-5 gevoed met ethanol in Nederland een kleine politieke aardverschuiving teweeg moet brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding