Laatstgenoemde wordt daarmee voor tachtig procent aandeelhouder en zal vanaf genoemde datum als éénhoofdige directie leiding geven aan het bedrijf. Volgens het persbericht waarin het terugtreden bekend wordt gemaakt is de directie "in goed overleg" tot het besluit genomen. De directiehalvering past volgens Automat Groep bij de grootte van de onderneming, na de overdracht (medio vorig jaar) van Automat’s groothandelsactiviteiten aan medeaandeelhouder PartsPoint Holding in Ede (twintig procent). Momenteel zijn 36 winkels en 8 shops aangesloten bij Automat. Eind 2006 wil de franchiseketen zestig outlets hebben, zo luidde althans de doelstelling nadat Potma en Schippers in mei 2004 de leiding hadden overgenomen. Het duo zag mogelijkheden om de noodlijdende keten vlot te trekken. Strikte regels moesten zorgen dat de verwaterde franhsieformule weer een eenduidig gezicht kreeg. Arjan Schippers was voor de overname van Automat commercieel-directeur bij Moto Dupli Nederland, terwijl Niek Potma directeur was bij de Giethoorn Media Groep. Het is nog niet bekend wat Potma gaat doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding