Hoezeer de autowereld een mannenwereld is, blijkt wel uit het feit dat Van Harten de eerste(!) vrouw in dit bestuurlijke bolwerk is. De afdeling Auto staat onder voorzitterschap van BMW-directeur Arjen de Jong en bestaat verder uitsluitend uit directeuren van de importbedrijven van Daf, Opel, Suzuki, Ford, DaimlerChrysler, Volvo en van multimerken-importeur Pon, vanzelfsprekend allemaal mannen. Pon had Robert Sinke in het RAI-bestuur maar die heeft onlangs aangekondigd Pon te zullen verlaten. Voor hem zal dus een ander in het RAI-bestuur moeten komen. Van Harten heeft bij Peugeot de functie directeur externe betrekkingen en ressorteert onder Xavier Peugeot, de huidige directeur van de Nederlandse vestiging. “Ik heb mij kandidaat gesteld omdat ik vind dat de Franse merken vertegenwoordigd moeten zijn in het bestuur want we hebben samen wel twintig procent van de markt. Na het vertrek van Van Roo van Citroën Nederland is er geen kandidaat gekomen uit de directies van de Franse merken. Het huidige drietal spreekt geen Nederlands.” Pierrette van Harten is ook benoemd tot voorzitter van de nieuw gevormde commissie Milieu. Het is gebruikelijk dat elk bestuurslid een commissie voorzit. Van Harten volgt Frank de Munck op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding