De verkiezing van de nieuwe voorzitter van de ABA vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 9 mei in Lelystad. Dan zullen de leden stemmen. Bertho Eckhardt is momenteel werkzaam als directeur-eigenaar van het management-adviesbureau Avancer. Zijn hart ligt bij het vrije ondernemerschap in het midden- en kleinbedrijf. Eckhardt is geen onbekende in de autobranche want hij had eerder leidinggevende functies bij TLN, Bovag en VTL. Hij staat bekend als een ‘open persoon die met de nodige tact veel weet te bereiken’, aldus het persbericht van Bovag. Het bestuur is ‘blij’ met de kandidatuur van Eckhardt. Hij zou ‘uitstekend passen’ in het nieuw opgestelde profiel voor de functie van ABA-voorzitter dat voortvloeit uit het nieuwe ABA-beleidsplan. De rode draad daarvan is dat ABA in de komende jaren naar een hoger niveau moet groeien. ABA wil daarvoor gesprekspartner zijn voor belangrijke marktpartijen als auto-importeurs en leasemaatschappijen. Tegenkandidaten voor het voorzitterschap kunnen zich conform Bovag-statuten tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de verkiezing melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding