Van der Velden heeft maandag (15 mei) met onmiddellijke ingang afscheid genomen van zijn post op het hoofdkantoor in Houten. In een korte mededeling aan het personeel deelde hij mee dat ‘de wegen tussen hem en Kroymans gaan scheiden en daarmee ook tussen hem en Alfa Romeo.’ De directie wordt tijdelijk waargenomen door het driemanschap, vice-president Jack Pruijssers, aftersales-man Eric Prent en controller Jurie Scholtens. Volgens een mededeling van het bedrijf is Van der Velden ‘benaderbaar voor advies’. Van der Velden werkte bij Volvo en trad in 2003 in dienst van Kroymans Corporation, waar hij verantwoordelijk werd voor de retaildivisie. Na een reorganisatie werd hij in oktober 2005 directeur van Alfa Romeo Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding