Oprichter Leen Hollander stapt uit autoconcern Stern

Leen Hollander, medeoprichter van Stern Groep, heeft zijn belang in het beursgenoteerde autoconcern vrijwel volledig verkocht. Opbrengst: ruim 6,3 miljoen euro.

Dat blijkt uit meldingen bij beurstoezichthouder AFM. Hollander, die nog commissaris bij Stern is, verkocht op 6 juli jl. 105 duizend aandelen tegen een koers van 38,25 euro. Op 22 juni had hij al zestigduizend stukken verkocht, tegen dezelfde prijs. Hollander rest volgens het zakenblad FEM Business nog een miniem plukje van nog geen dertienduizend aandelen. Hollander is een van de grondleggers van Stern, dat vorig jaar met 2230 werknemers een omzet van 756 miljoen euro boekte. In 1986 kocht hij een belang in de Amsterdamse Mercedes-dealer Stergam. In 1993 participeerde hij in het eveneens Amsterdamse autobedrijf Riva. Dat bedrijf werd in de loop van de jaren negentig uitgebouwd tot Stern, door een forse reeks overnames. Ook Stergam behoorde tot de overgenomen bedrijven. De afgelopen jaren is Stern opnieuw zeer sterk gegroeid door overnames, die het bedrijf mede financierde door de uitgifte van nieuwe aandelen. Daardoor, en door aandelenverkopen van Hollander zelf, nam zijn procentuele belang in Stern al flink af. In 2000 bezat de medeoprichter nog een belang van ruim 19 procent in het autobedrijf. In mei 2006 was dat geslonken tot 3,6 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oprichter Leen Hollander stapt uit autoconcern Stern - Automobielmanagement.nl

Oprichter Leen Hollander stapt uit autoconcern Stern

Leen Hollander, medeoprichter van Stern Groep, heeft zijn belang in het beursgenoteerde autoconcern vrijwel volledig verkocht. Opbrengst: ruim 6,3 miljoen euro.

Dat blijkt uit meldingen bij beurstoezichthouder AFM. Hollander, die nog commissaris bij Stern is, verkocht op 6 juli jl. 105 duizend aandelen tegen een koers van 38,25 euro. Op 22 juni had hij al zestigduizend stukken verkocht, tegen dezelfde prijs. Hollander rest volgens het zakenblad FEM Business nog een miniem plukje van nog geen dertienduizend aandelen. Hollander is een van de grondleggers van Stern, dat vorig jaar met 2230 werknemers een omzet van 756 miljoen euro boekte. In 1986 kocht hij een belang in de Amsterdamse Mercedes-dealer Stergam. In 1993 participeerde hij in het eveneens Amsterdamse autobedrijf Riva. Dat bedrijf werd in de loop van de jaren negentig uitgebouwd tot Stern, door een forse reeks overnames. Ook Stergam behoorde tot de overgenomen bedrijven. De afgelopen jaren is Stern opnieuw zeer sterk gegroeid door overnames, die het bedrijf mede financierde door de uitgifte van nieuwe aandelen. Daardoor, en door aandelenverkopen van Hollander zelf, nam zijn procentuele belang in Stern al flink af. In 2000 bezat de medeoprichter nog een belang van ruim 19 procent in het autobedrijf. In mei 2006 was dat geslonken tot 3,6 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding