Saint-Geours weg als topman Peugeot

Frédéric Saint-Geours is benoemd tot 'adviseur' van de de voorzitter van de raad van bestuur van PSA Peugeot Citroën. Hij was merkbaas van Peugeot maar die baan is hij per 1 januari 2008 kwijt.

Saint-Geours (foto) krijgt nu de verantwoordelijkheid over ‘specifieke strategische missies’. Zijn directe collega, Claude Satinet van Citroën, is dit voorjaar al de laan uitgestuurd door de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Christian Streiff. Naar verluidt, zou toen ook Saint-Geours eigenlijk al gewipt moeten worden maar daar zou toen Thierry Peugeot, de voorzitter van de raad van commissarissen, nog hebben tegengehouden, zo meldt een commentator in Automobilwoche. Saint-Geours kreeg toen dus nog een verlenging van zijn contract maar uiteindelijk gaat het toch anders. Hij wordt per 1 januari vervangen door Jean-Philippe Collin, inkoopbaas van IMB, Valeo en Thomson. Die moet het autobouwen en verkopen nog leren. Verder is Jean-Christophe Quemard benoemd tot vice-president inkoop. Saint-Geours (57) stond negen jaar aan de top van Peugeot en werkte er in totaal zeventien jaar. Hoewel hij een financieel-economische opleiding genoot, staat hij niet bekend als iemand die elk dubbeltje omdraait maar meer als een ‘car guy’ met een brede blik. Onder hem kwam Peugeot met de succesnummers 206 en 307 maar vanaf het jaar 2003 is de situatie gaandeweg verslechterd. Er waren behoorlijke kwaliteitsproblemen en het ‘innovatieve’ schuifdeurenproject 1007 zeepte. Ook zouden veel klanten het verschil niet meer kunnen zien tussen de ene en het andere model Peugeot. In Nederland heeft Peugeot een behoorlijk marktaandeel maar niet op alle markten verloopt de zaak naar wens. Topman Streiff gaat het om de resultaten. Hij wil snel een beter rendement realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saint-Geours weg als topman Peugeot - Automobielmanagement.nl

Saint-Geours weg als topman Peugeot

Frédéric Saint-Geours is benoemd tot 'adviseur' van de de voorzitter van de raad van bestuur van PSA Peugeot Citroën. Hij was merkbaas van Peugeot maar die baan is hij per 1 januari 2008 kwijt.

Saint-Geours (foto) krijgt nu de verantwoordelijkheid over ‘specifieke strategische missies’. Zijn directe collega, Claude Satinet van Citroën, is dit voorjaar al de laan uitgestuurd door de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Christian Streiff. Naar verluidt, zou toen ook Saint-Geours eigenlijk al gewipt moeten worden maar daar zou toen Thierry Peugeot, de voorzitter van de raad van commissarissen, nog hebben tegengehouden, zo meldt een commentator in Automobilwoche. Saint-Geours kreeg toen dus nog een verlenging van zijn contract maar uiteindelijk gaat het toch anders. Hij wordt per 1 januari vervangen door Jean-Philippe Collin, inkoopbaas van IMB, Valeo en Thomson. Die moet het autobouwen en verkopen nog leren. Verder is Jean-Christophe Quemard benoemd tot vice-president inkoop. Saint-Geours (57) stond negen jaar aan de top van Peugeot en werkte er in totaal zeventien jaar. Hoewel hij een financieel-economische opleiding genoot, staat hij niet bekend als iemand die elk dubbeltje omdraait maar meer als een ‘car guy’ met een brede blik. Onder hem kwam Peugeot met de succesnummers 206 en 307 maar vanaf het jaar 2003 is de situatie gaandeweg verslechterd. Er waren behoorlijke kwaliteitsproblemen en het ‘innovatieve’ schuifdeurenproject 1007 zeepte. Ook zouden veel klanten het verschil niet meer kunnen zien tussen de ene en het andere model Peugeot. In Nederland heeft Peugeot een behoorlijk marktaandeel maar niet op alle markten verloopt de zaak naar wens. Topman Streiff gaat het om de resultaten. Hij wil snel een beter rendement realiseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding