Arjen de Jong vertrekt als voorzitter RAI Auto’s

Arjen de Jong heeft zijn functie als voorzitter van de Afdeling Auto’s van RAI Vereniging ter beschikking gesteld.

Hij zegt ruimte willen geven aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Daarbij verwijst hij naar de grote (inter)nationale druk op de auto-industrie. “Er komt steeds strengere regelgeving op ons af. Deze ontwikkelingen vragen om een krachtig en slagvaardig antwoord vanuit de industrie. Ik wil RAI Vereniging, in het belang van haar leden, de ruimte geven hier optimaal op in te kunnen spelen”. Onder leiding van de Jong besloot het bestuur eind vorig jaar om een vernieuwingsproces in gang te zetten. Grotere zichtbaarheid in de media en een intensievere dialoog met de overheid maken daar deel van uit, evenals de mogelijke aanstelling van een onafhankelijk, betaald voorzitter. De functie is momenteel een (onbezoldigde) nevenfunctie. Arjen de Jong is algemeen directeur van BMW Group Nederland. Zijn vertrek als voorzitter zal binnen enkele weken een feit zijn. De andere bestuursleden zullen de functie van De Jong voorlopig waarnemen, totdat een opvolger is benoemd. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Een betaalde voorzitter van de Afdeling Auto’s is een van de mogelijkheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Arjen de Jong vertrekt als voorzitter RAI Auto’s - Automobielmanagement.nl

Arjen de Jong vertrekt als voorzitter RAI Auto’s

Arjen de Jong heeft zijn functie als voorzitter van de Afdeling Auto’s van RAI Vereniging ter beschikking gesteld.

Hij zegt ruimte willen geven aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Daarbij verwijst hij naar de grote (inter)nationale druk op de auto-industrie. “Er komt steeds strengere regelgeving op ons af. Deze ontwikkelingen vragen om een krachtig en slagvaardig antwoord vanuit de industrie. Ik wil RAI Vereniging, in het belang van haar leden, de ruimte geven hier optimaal op in te kunnen spelen”. Onder leiding van de Jong besloot het bestuur eind vorig jaar om een vernieuwingsproces in gang te zetten. Grotere zichtbaarheid in de media en een intensievere dialoog met de overheid maken daar deel van uit, evenals de mogelijke aanstelling van een onafhankelijk, betaald voorzitter. De functie is momenteel een (onbezoldigde) nevenfunctie. Arjen de Jong is algemeen directeur van BMW Group Nederland. Zijn vertrek als voorzitter zal binnen enkele weken een feit zijn. De andere bestuursleden zullen de functie van De Jong voorlopig waarnemen, totdat een opvolger is benoemd. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Een betaalde voorzitter van de Afdeling Auto’s is een van de mogelijkheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding