Ito werkt sinds 1978 bij Honda en startte zijn carrière als ingenieur bij de ontwikkelingsafdeling. Tussen april 1998 en maart 2000 gaf hij leiding aan de Amerikaanse ontwikkelingsafdeling van Honda.
Ito is in juni 2000 aangesteld als managing director van Honda’s r&d-afdeling en is sindsdien lid van de raad van bestuur. In juni 2003 werd hij president-directeur van Honda r&d en in april 2005 werd Ito actief op het gebied van productie als general manager van Honda’s fabriek in Suzuka. In 2007 werd hij benoemd tot chief operating officer van Honda’s autotak waarna hij ook senior managing director werd. Vanaf april dit jaar bekleedt Ito opnieuw de positie van president-directeur bij Honda r&d. Deze functie behoudt hij na zijn aanstelling tot ceo van Honda.
Fukui neemt plaats in de raad van bestuur als adviseur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding