Horbury (59) is nu executive director design bij (nu nog) moederbedrijf Ford Motor en verantwoordelijk voor de uitvoering en designstrategie van alle Ford-, Lincoln- and Mercury-producten in Noord-Amerika. Voorafgaand aan deze functie was Horbury designdirecteur van de Premier Automotive Group van Ford waarbij hij verantwoordelijk was voor Aston Martin, Jaguar, Land Rover en Volvo. Van 1991 tot 2002 leidde Horbury als designdirecteur van Volvo Car de designteams van Zweden, Spanje en Californië. In deze functie was hij verantwoordelijk voor zowel de creatie als implementatie van het nieuwe design-dna van Volvo, waaronder het ontwerp van de XC90. "We zijn erg blij dat we Peter weer terug aan boord hebben. Hij zal een belangrijke rol spelen nu we ons Scandinavische design naar een hoger niveau willen tillen", aldus ceo Stephen Odell van Volvo Car.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding